KAportal "Puma 19" na vojnom poligonu kod Slunja: Hrvatska vojska pokazala moć - "napali" tenkovima s tla, Kiowe su partolirale iz zraka... | Karlovački informativni web portal

“Puma 19” na vojnom poligonu kod Slunja: Hrvatska vojska pokazala moć – “napali” tenkovima s tla, Kiowe su partolirale iz zraka…

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” u Slunju danas je Gardijska oklopno – mehanizirana brigada Hrvatske kopnene vojske, uz potporu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Topničko – raketne pukovnije održala vježbu Puma 19. Radilo se o vježbi na zemljištu s bojnim gađanjem.

– Vježba Puma 19 glavni je obučni događaj HKoV-a u 2019. godini. U vježbu je uključeno preko tisuću pripadnika Hrvatske vojske, a nositelj vježbe je zapovjedništvo GOMBR-e, rečeno je na predstavljanju tijeka vježbe.

Vježba “Puma 19” provodila se s ciljem prikaza uvježbanosti i spremnosti 2. mehanizirane bojne Pume ojačane Tenkovskom satnijom Oklopne bojne, uz potporu Topničko-raketne bojne/ Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, Topničko-raketne pukovnije, sekcije Kiowa Warrior i ostalih elemenata borbene i borbeno-servisne potpore u zadaći provedbe obrane.

  • KAportal.hr

  • Odgovori