PRVOMAJSKI ROŠTILJ : Svatko ima svoj recept, no za savršeni roštilj potrebna je i dobra priprema
Postoji li za ljubitelje roštilja ljepši period u godini od proljeća? Kulminacija je, složit ćete se, 1. svibnja kada većina tradicionalno slavi Praznik rada roštiljajući. Za dobar roštilj ključna je priprema, a ona podrazumijeva marinadu.
(FOTO: Pixabay)
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Nije bilo teže ozlijeđenih
-
Prozvani ravnatelj Županijske uprave za ceste Karlovačke županije Darko Bebić istaknuo da sve radi po zakonu, a načelnica objasnila da prolazi 300 metara od ministrove kuće
-
Prema izgledima vremena DHMZ -a od nedjelje do utorka bit će promjenljivo i nestabilno, povremeno će padati kiša
Svaka marinada treba sadržavati kiselinu i ulje. Kiselina (ocat ili limun) će omekšati meso. Toj mješavini dodajte grančicu-dvije ružmarina, lovorov list, češnjak, papar u zrnu i malo soli (nemojte pretjerati jer će isušiti meso).
Meso stavite u marinadu, pokrijte folijom i ostavite u hladnjaku preko noći ili barem tri sata prije pečenja. Prije, no što meso budete stavljali na vatru, uklonite s njega grančice ružmarina i češnjak. Kod marinada je odlična stvar što je u pripremi samo nebo granica - možete kombinirati što god hoćete od sastojaka ili zaviriti na gastro stranice i inspirirati se.
Kod pečenja vodite računa da ne kapa ništa u vatru jer to dovodi do pojave dima koji sadrži štetne tvari koje dolaze u hranu. Radi se o supstancama koje se smatraju kancerogenima pa bi ih trebalo izbjegavati. Također ako provjeravate je li meso pečeno tako što ga zarezujete, nemojte to činiti nad vatrom.
(FOTO: Pixabay)
Za povrće isto vrijedi, ali ne morate ga tako drugo držati u marinadi. Pola sata prije, no što ide na roštilj, sasvim je dovoljno.
Uz meso i povrće s roštilja savršeno idu umaci. Naš favorit je umak od jogurta i češnjaka. Za desert napravite tortu od sira. Stoički podnosi visoke temperature (ako ju netko prije ne pojede).
Meso koje se priprema na roštilju posebnu čar dobiva od dima, a svi ga volimo kada je mekano i podatno. Koje je onda meso najpogodnije za pripremu na roštilju?
Izdvojeno
-
Nositelj projekta je Hrvatski Crveni križ - Gradsko društvo Crvenog križa Ozalj, partner Grad Ozalj, a vrijednost mu je 336.000 eura.
-
Pronađite svoju sljedeću priliku na posao.hr. Ovdje vas čeka 10 izabranih pozicija za ovaj tjedan!
-
Prema izgledima vremena DHMZ -a od nedjelje do utorka bit će promjenljivo i nestabilno, povremeno će padati kiša
-
Podsjetimo, predsjednik Milanović ušao je u kampanju kao SDP-ov kandidat za premijera, nakon čega je uslijedilo upozorenje Ustavnog suda
Reci što misliš!