KAportal Na prvom izletu polaznici Planinarske škole u organizaciji "Osmice" osvojili Zagradski vrh | Karlovački informativni web portal

Na prvom izletu polaznici Planinarske škole u organizaciji “Osmice” osvojili Zagradski vrh

S radom je počela 3. Opća planinarska škola i mala planinarska škola u organizaciji “Osmice”, društva za planinarenje, istraživanje i očuvanje prirodoslovnih vrijednosti iz Karlovca.

Vitomir Murganić iz Društva nam javlja da su se polaznici,e nakon uvodnih predavanja uputili su se na svoj prvi izlet na Zagradski vrh visok 1.187 metara kojeg su uspješno i osvojili.

– U pratnji svojih instruktora, tijekom izleta polaznici planinarske škole upoznati su sa pojedinim planinarskim oznakama na samoj stazi, koji služe sa sigurno planinarenje. Posebnu pažnju posvetili su zaštiti i brizi za okoliš, kaže Murganić. Kako dodaje, također je započela s radom i mala planinarska škola „Klinci i klinceze“ u suradnji s gradskom knjižnicom „Ivan Goran Kovačić“, odnosno njezinim Odjelom za predškolski odgoj.

  • Već je održan roditeljski sastanak i prvi izlet predviđen je već za 22. travnja na Petrovu goru. Školi se još uvijek moguže pridružiti, a više informacija može se dobiti na www.osmica.hr ili na telefon 091/1333-331.

    KAportal.hr

  • Odgovori