KAportal Prvog dana kadetskog prvenstva države AK Karlovcu tri bronce - osvojile ih Nera Malović, Lea Novković i Franjo Špišić | Karlovački informativni web portal

Prvog dana kadetskog prvenstva države AK Karlovcu tri bronce – osvojile ih Nera Malović, Lea Novković i Franjo Špišić

Tri bronce osvojile su mlade karlovačke atletičarke i atletičari prvog dana prvenstva Hrvatske za mlađe kadete i kadete te mlađe kadetkinje i kadetkinje, koje se održava u Varaždinu.

Dva brončana odličja stigla su u mlađekadetskoj konkurenciji. Nera Malović osvojila je treće mjesto u utrci na 400 metara u ogromnoj konkurenciji od čak 43 mlade atletičarke, dok je Franjo Špišić bio treći na 60 metara, pri čemu su mu samo tri stotinke nedostajale do srebra. Od Top 10 plasmana u mlađekadetskoj konkurenciji treba spomenuti i mušku utrku na 400 metara, u kojoj je Špišić bio peti, a Andrija Šegavić osmi. Nadomak prvih 10 bio je u istoj utrci i Noa Majetić iz KA Tima, osvojivši 11. mjesto, što je i najbolji rezultat “katimovaca” u ovoj kategoriji.

U kadetskoj konkurenciji najviše se očekivalo od Lee Novković, koja je nedavno postala juniorska prvakinja Hrvatske na 100 metara s preponama, ali u svojoj glavnoj utrci, možda i malo umorna od odličnog nastupa na međunarodnom mitingu u Mariboru ovog je puta mrvicu podbacila i zauzela tek peto mjesto. Ispravila se u utrci na 300 metara, gdje je osvojila brončano odličje. Od ostalih kadetskih rezultata vrijedi spomenuti osmo mjesto Lovre Kasunića iz KA Tima u utrci na 1000 metara.

  • KAŠonline

     

  • Odgovori