KAportal Prvim od pet svečanih koncerata večeras u Zorin domu počinje proslava 160 godina Prvog hrvatskog pjevačkog društva Zora | Karlovački informativni web portal

Prvim od pet svečanih koncerata večeras u Zorin domu počinje proslava 160 godina Prvog hrvatskog pjevačkog društva Zora

Prvo hrvatsko pjevačko društvo Zora tijekom ove će godine s pet slavljeničkih i svečanih koncerata obilježiti 160 godina postojanja. Prvi od koncerata na rasporedu je već večeras, s početkom u 20 sati, u Gradskom kazalištu Zorin dom, koje je izvorno i izgrađeno kao dom najstarijeg hrvatskog pjevačkog društva.

Na večerašnjem koncertu kao gost Zore nastupit će i Karlovački komorni orkestar, a publiku očekuje i prava poslastica – premijerna izvedba mise Branka Starca, koja dosad još nije bila javno izvođena.

Drugi slavljenički koncert održat će se 17. svibnja na Glazbenom paviljonu, gdje će Zora nastupiti i 28. lipnja u okviru programa za Dan grada Karlovca. Četvrti koncert poklopit će se sa 100. obljetnicom rođenja jednog od najvećih hrvatskih skladatelja Emila Cossetta – na njegov rođendan 12. listopada Zora će mu posvetiti cjelovečernji koncert s klasičnim i folklornim djelima, a gosti će biti FA Matija Gubec, Folklorna družina Vuga i Karlovački tamburaški orkestar.

  • Napokon, središnji svečani koncert i završnica velike obljetnice bit će, kako i priliči, 27. studenog u Zorin domu, na dan kada je i izgrađeno današnje karlovačko kazalište, a nekadašnji dom Prvog hrvatskog pjevačkog društva Zora.

    KAportal.hr

  • Odgovori