KAportal Prvi radovi na retenciji Ogulin ove godine? Jelić obećao da će Županija svoj posao odraditi, ali sve će biti gotovo tek 2021. ili 2022. | Karlovački informativni web portal

Prvi radovi na retenciji Ogulin ove godine? Jelić obećao da će Županija svoj posao odraditi, ali sve će biti gotovo tek 2021. ili 2022.

– U Ogulinu treba građevinska dozvola za pregradu i retenciju, a to povlači za sobom 5 problema koje treba riješiti: izmještanje vodovoda, ceste, pruge, dalekovoda i zaštita ribnjaka. Znači, da biste dvije stvari riješili, pet se novih problema stvorilo koje treba riješiti. U 7 tih problema, nikada nismo bili blizu pripreme prve javne nabave, a sad kod ribnjaka. Ako bi ta priprema išla korektno, ne mogu se na to obvezati, prvi fizički radovi mogli bi početi u ovoj godini, rekao je župan Damir Jelić, odgovarajući na vijećničko pitanje o ogulinskom projektu zaštite od poplava.

Napomenuo je da su u Ogulinu preuzeli rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za 339 čestica – u Karlovcu, za usporedbu, treba riješiti 10.000 – a od tih preuzetih, 58 je riješeno.

-Zna se imenom i prezimenom tko je sudjelovao i čije su riješene. 41 je na izvlaštenju i u roku od 30 do 90 dana bit će riješena, a 240 preostalih čestica je na osiguranju dokaza. Sve su u proceduri! Jamčim, prije svega Ogulincima, da ni 1 čestica ne stoji u ladici. Ritam koji smo zacrtali ide dobro, ne ide sjajno, ali ide dobro jer postoji odgovornost. Pratimo taj projekt, bdijemo nad njime, naglasio je Jelić.

  • No, do završetka projekta, kada će Ogulinci moći uistinu odahnuti od straha od poplava, ipak će trebati godine.

    – ’21. ili ’22. sve ovo treba odraditi! Mi ćemo svoj posao u ovoj godini odraditi i mičemo se prema Karlovcu. Ali, radovi i sve ostalo bit će tek tada. Bolna istina je da ćemo opet gledati u nebo; svaki put gledamo u nebo, kazao je Jelić.

    KAportal.hr

  • Odgovori