KAportal Provalniku u Matični ured odrezali kaznu zbog noža leptira: "Inače skupljam noževe, malo sam popio, pa ne znam kako sam dospio u Matični" | Karlovački informativni web portal

Provalniku u Matični ured odrezali kaznu zbog noža leptira: “Inače skupljam noževe, malo sam popio, pa ne znam kako sam dospio u Matični”

Mladić iz Karlovca u dobi od 24 godine, provalnik u Matični ured u Karlovcu, osim za to kazneno djelo, pred zakonom mora odgovarati i prekršajno jer je kobne noći bio naoružan nožem “leptirom” dužine 11 cm dok je bio pod utjecajem alkohola, te je zbog toga kažnjen novčanom kaznom od 900 kuna.

Policiji je kobne noći, 16. lipnja 2014. godine, nešto prije 1 sat stigla dojava da je u tijeku provala u Matičnom uredu, te je na mjesto događaja poslana ophodnja. Provalnik je ušao kroz prozor. Dvojica policajaca ušla su u prostorije i krenuli s pregledom. U jednom uredu zatekli su mladića koji se pokušao skriti uza zid kraj kalijeve peći. Uhitili su ga, a vani pregledali. Na rukama je imao navučene čarape, koje je skinuo, a potom iz džepa izvadio nož i baterijsku svjetiljku.

Kazao je da je nož nosio jer mu je skupljanje noževa hobi, a da se u Matičnom uredu našao jer je malo više popio, pa da ni sam ne zna kako je tamo dospio. Molio je suca za blagost pri odmjeravanju kazne.

  • KAportal.hr

  • Odgovori