KAportal Neki pronevjere milijune pa gule krumpire, a siromašnom 100-postotnom invalidu ne žele oprostiti kaznu za prekoračenje brzine od 11 km/h?! | Karlovački informativni web portal

Neki pronevjere milijune pa gule krumpire, a siromašnom 100-postotnom invalidu ne žele oprostiti kaznu za prekoračenje brzine od 11 km/h?!

foto ilustracija

Umirovljenika s primanjima od 2.500 kuna u dobi od 64 godine, koji je Draganićem vozio tek 11 km/h brže od dozvoljenog kaznili su s 500 kuna na Prekršajnom sudu u Karlovcu. Čovjek nikada nije kažnjavan, u posljednje tri godine nije počinio nijedan prometni prekršaj, no kroz Draganiće, utvrdila je tako policija, on je 28. veljače prošle godine vozio 71 km/h. Umanjili su mu brzinu za sigurnosnu razliku od 10 km/h, te su mu za kaznu kalkulirali s 61 km/h. Dakle, on je propisanih 50 km/h prekoračio za 11 km/h.

Čovjek na sudu nije negirao prekršaj, ali je pokušao pojasniti kako se ne radi o teškom prekoračenju brzine moleći oprost, pogotovo stoga jer je bio dugogodišnji profesionalni vozač, stopostotni je invalid, da nikoga u prometu nije ugrozio, da na mjestu gdje je počinio prekršaj nema kuća, a i nedavno je imao smrtni slučaj u obitelji, pa financijski ne stoji najbolje.

Sud je vrlo decidiran. Kaže da okrivljeni izričito ne pobija prekoračenje brzine, nego samo navodi mogućnost da ta okolnost nije dokazana prije izdavanja obaveznog preršajnog naloga. Utvrđeno je, kažu, da je postupao protivno zakonu. Njegove olakotne okolnosti nisu prihvatili, kao ni zamolbu da se kazna ukine, “jer je upravo iz razloga što se radilo o relativno manjem prekoračenju brzine i nepostojanju ugrožavanja sudionika u prometu i propisana novčana kazna u tako niskom iznosu”. Morat će platiti i 150 kuna sudskih troškova.

  • KAportal.hr

  • Odgovori