KAportal Pronađen mučitelj: Psa Lolija u bunar na Popović Brdu bacio 53-godišnji susjed - dobio prijavu, prijeti mu godina dana zatvora | Karlovački informativni web portal

Pronađen mučitelj: Psa Lolija u bunar na Popović Brdu bacio 53-godišnji susjed – dobio prijavu, prijeti mu godina dana zatvora

Policija je podignula kaznenu prijavu protiv 53-godišnjaka osumnjičenog da je psa Lolija u karlovačkom naselju Popović Brdo bacio u 12 metara dubok bunar i zatvorio ga. Nesretna je životinja preživjela pad, pa su po dojavi građana koji su čuli lavež i cviljenje zvali Centar 112, a oni i Stanicu Hrvatske gorske službe spašavanja čiji su spasitelji izvukli psa iz bunara.

Ovaj je slučaj, podsjetimo, prije nekoliko dana šokirao ne samo karlovačku nego i hrvatsku javnost, a konačno će zlostavljanje životinja dobiti i svoj sudski epilog, dok se možemo samo nadati da će krivac biti i kažnjen po zakonu, jer je ovakvih slučajeva nažalost sve više, a zlostavljači prolaze nekažnjeno.

Kako je saznao Večernji list, pas je liječen tri dana u Veterinarskoj ambulanti, a srećom nije bio teže ozlijeđen. Bio je čipiran pa je brzo pronađen i vlasnik, a ubrzo i osoba koja ga je pokušala ubiti.

  • – Istraga je završena, a utvrđeno je da se radi o počinjenju kaznenog djela po članku 205., zlostavljanje, mučenje i ubojstvo životinje, pa je podnesena i kaznena prijava protiv 53-godišnjeg počintelja, naveli su Večernjem iz PU karlovačke. Neslužbeno se doznaje da  53-godišnjak nije vlasnik psa koji se zove Loli, već da je Lolijeva vlasnica susjeda optuženog muškarca. On je, isprovociran lavežom, susjedina psa odnio i bacio u bunar u blizini mjesta i nakon toga bunar zatvorio daskama na koje je stavio i kamenje. Po čl. 205 Kaznenog zakona krivac može dobiti i do godine dana zatvora, piše Večernji.

    POGLEDAJTE VIDEO AKCIJE SPAŠAVANJA…

    KAportal.hr

     

     

  • Odgovori