KAportal Proglašen krivim po svim točkama optužnice: El Chapo bi ostatak života mogao provesti iza rešetaka | Karlovački informativni web portal

Proglašen krivim po svim točkama optužnice: El Chapo bi ostatak života mogao provesti iza rešetaka

foto ilustracija – Pixabay.com

Meksikanac Joaquin “El Chapo” Guzman, koji je slovio za jednog od najmoćnijih narkobosva u svijetu, proglašen je krivim po svih deset točaka optužnice na federalnom sudu u New Yorku.

Kako piše BBC, El Chapu još nije izrečena kazna, no pretpostavlja se kako ga očekuje doživotni zatvor. Suđenje u New Yorku, koje je proglašeno najskupljim u povijesti, trajalo je 11 tjedana, a odluka o krivnji donesena je jednoglasno.

Godinama vodio najveći svjetski narko kartel

  • Tužitelji su godinama pripremali proces protiv Guzmana koji je 2017. izručen nakon što je dva puta pobjegao iz zatvora u Meksiku, prvi put skriven u kolicima za prljavi leš, a potom iskravši se kroz tunel koji je prokopan do njegova zatvorskog tuša.

    El Chapo je godinama vodio najveći svjetski narko kartel Sinaloa koji je u četvrt stoljeća u Sjedinjene Države prokrijumčario više od 155 tona kokaina. Kartel Sinaloa koji je Guzman utemeljio 1989. i dalje je silno moćan. Zajedno s Guzmanom optužen je i Ismael “El Mayo” Zambada koji je i dalje na slobodi.

    Vijesti.rtl.hr

  • Odgovori