KAportal "Procurio" identitet uhićenog hakera iz Zaprešića - odala ga tetovaža na nadlaktici | Karlovački informativni web portal

“Procurio” identitet uhićenog hakera iz Zaprešića – odala ga tetovaža na nadlaktici

foto ilustracija

Na području Zagrebačke županije jučer je uhićen 19-godišnji mladić koji je vodio najveći svjetski ilegalni internetski servis za kibernetičke napade, Webstresser.org.

MUP je akciju uhićenja u Hrvatskoj sproveo nakon višegodišnje suradnje s Europolom i brojnim policijama iz inozemstva. Iako jučer nije htjela pustiti informaciju u njegovom identitetu u javnost, danas su ipak procurili detalji, piše Net.hr.  

>>VIDEO Policija o uhićenom hakeru: ‘Istraga je trajala tri godine, surađivali smo s policijom iz šireg inozemstva’

  • Uhićeni 19-godišnjak je Kristijan R. iz Zaprešića, a osim njega uhićena su još dvojica mladića, 19-godišnji Jovan M. iz Prokuplja, te još jedan 19-godišnjak iz Rume.

    “Šteta prouzročena ovim napadima je značajna”, tvrde nizozemskih istražitelji objašnjavajući kako nakon Ddos (Distributed Denial of service) napada, žrtve moraju uložiti značajna sredstva kako bi ponovno osposobile i zaštitile svoje računalne sustave.

    Jovan M. je imao hakerski nadimak ‘m1rk’, dok se na Facebooku predstavljao kao Mirkovik Babs. U svojoj komunikaciji često je spominjao programiranje, a priznao je i da stoji iz WebStressera. Ispod posljednje fotografije što ju je objavio 3. travnja prijatelji su mu, nakon objavljivanja informacije o uhićenju, ostavili brojne poruke od kojih većina glasi jednostavno RIP.

    U svojim je objavama na društvenim mrežama Jovan M. često spominjao i drugog administratora WebStressera, Krisa, a riječ je, kako doznaje Net.hr, upravo o Kristianu R., mladiću iz Zaprešića. Njih dvojica imali su identičnu tetovažu, na glagoljici ispisano ime ‘Leonard’. Nije isključeno da je riječ o osobi za koju su mladići radili, odnosno pripremali i prodavali DdoS napade.

    Vijesti.rtl.hr

  • Odgovori