KAportal PROBLEMI SA SNIJEGOM  HGSS spašavao zatrpanog mještanina, krov se urušio na gospodarsku zgradu u kojoj su bile koze | Karlovački informativni web portal

PROBLEMI SA SNIJEGOM  HGSS spašavao zatrpanog mještanina, krov se urušio na gospodarsku zgradu u kojoj su bile koze

Spašavanje kod Plaškog – foto OGportal.com

Velike probleme sa snijegom imaju u Općini Josipdol gdje se urušilo više krovova na kućama i gospodarskim zgradama dok su u Plaškom pripadnici HGSS-a spašavali mještanina na kojeg je pao snijeg s krova i zatrpao ga.

Odmah po dojavi prema zaseoku Blata krenula je Hitna služba, no iako je cesta bila prohodna, javlja OGportal, do unesrećenog nisu mogli pa su u pomoć priskočili članovi ogulinske Stanice HGSS-a.

Županijski Centar 112 javlja da su posljedice urušenog krova na gospodarskom objektu sanirali vatrogasci, dok OGortal.com navodi da su se spašavale i koze, te da ih je u urušavanju nekoliko i smrtno stradalo.

  • Navode o intervenciji je OGportalu potvrdio Nikica Jagnjić, načelnik Stožera zaštite i spašavanja općine Josipdol no kaže da su sve životinje ipak preživjele i da su zbrinute na oduševljenje vlasnika. U akciji spašavanja bili su angažirani vatrogasci DVD-a Josipdol, te zaposlenici Općine i Komunalnog poduzeća Josipdol. Naravno, dodaje Jagnjić, sve pod koordinacijom Stožera zaštite i spašavanja.

    KAportal.hr

  • Odgovori