KAportal Problemi s vodoopskrbom u Draganiću: Potrošnja, kvarovi ali i krađa s hidranata uzrokovali pad tlaka i nestašicu, stižu cisterne | Karlovački informativni web portal

Problemi s vodoopskrbom u Draganiću: Potrošnja, kvarovi ali i krađa s hidranata uzrokovali pad tlaka i nestašicu, stižu cisterne

foto ilustracija

Povećana potrošnja vode zbog velikih vrućina, kvarova na mreži, ali i neovlaštenog uzimanja vode sa hidranata, došlo je do opadanja tlaka u sustavu vodoopskrbe u nekim naseljima na području Općine Draganić. To se dogodilo u naseljima na većoj nadmorskoj visini pa su prisutni problemi s vodoopskrbom.

– Imamo poteškoća s kontinuitetom vodoopskrbe na području Draganića pa smo na teren uputili cisternu s pitkom vodom, kazala je glasnogovornica karlovačke gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija. Kako dodaje, djelatnici ViK-a rade na detekciji i otklanjanju kvarova.

– Kako bi riješili nastalu situaciju, provodimo dodatno punjenje sustava iz pravca Jastrebarskog, a stanovništvo Draganića molimo za racionalno korištenje vode, isključivo za osobne potrebe, dodaju u karlovačkom Vodovodu.

  • KAportal.hr

  • Odgovori