KAportal Pripremite se na pogoršanje vremena - stiže moguća obilna kiša i grmljavinsko nevrijeme, upaljen meteoalarm | Karlovački informativni web portal

Pripremite se na pogoršanje vremena – stiže moguća obilna kiša i grmljavinsko nevrijeme, upaljen meteoalarm

Dobar dio Hrvatske stoga u utorak očekuje brza i žestoka promjena vremena, a u najzapadnijim dijelovima države prvi znaci nestabilnosti već su vidljivi u večernjim satima ponedjeljka i bit će sve intenzivniji u noći na utorak, piše portal N1. Prava nevera pogodila je talijansku stranu sjevernog Jadrana već noćas, a portal Istramet navodi da je atmosfera ondje eksplodirala te da je do 3 sata noćas bilo više od 13.000 munja.

Istovremeno, olujni nalet očekuju u Sloveniji pa je tamošnja Uprava za zaštitu i spašavanje upozorila sve građane njihova primorja da privežu brodice i nipošto ne isplovljavaju dok se situacija ne smiri.

 • Prema najnovijoj prognozi hrvatskog Državnog hidrometeorološkog zavoda, u utorak se u većini krajeva očekuje promjenljivo i nestabilno te manje vruće nego u ponedjeljak. Kiše i grmljavine mjestimice će biti već u noći i ujutro na sjevernom Jadranu i u zapadnim kopnenim područjima, a od sredine dana i drugdje. Mogući su izraženiji pljuskovi praćeni pojačanim vjetrom te obilnija oborina.

  N1 navodi da je DHMZ putem Meteoalarma izdao žuta upozorenja za sjeverozapadni dio unutrašnjosti, Liku, Gorski kotar, Banovinu, Istru, sjeverno primorje i najveći dio dalmatinskog priobalja. Žuta uzbuna izdaje se u slučaju potencijalno opasnih vremenskih uvjeta.

  tIzvor: RainAlarm

  U Istri, Lici i Gorskom kotaru, osim zbog izraženijih grmljavinskih oluja na oprezu treba biti i zbog izrazito obilne kiše.

  – Budite na oprezu i svjesni mogućnosti lokaliziranog poplavljivanja manjeg broja građevina uz lokalni prekid aktivnosti na otvorenom. Očekuju se teški uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te mokrih kolnika, upozoravaju iz DHMZ-a putem Meteoalarma.

  KAportal.hr

 • Odgovori