KAportal Preuređuje se Vatrogasni dom u Dugoj Resi - započela akcija, nastavit će se narednih vikenda | Karlovački informativni web portal

Preuređuje se Vatrogasni dom u Dugoj Resi – započela akcija, nastavit će se narednih vikenda

  1. Nedavno izabrano novo vodstvo DVD-a Duga Resa odmah se uhvatilo posla. Danas su organizirali veliku akciju raščišćavanja prostorija Vatrogasnog doma i spremišta, a potom slijedi i uređenje navedenih prostora.

– Počeli smo obnovu Vatrogasnog doma DVD-a Duga Resa zbog svega dotrajalog, jer se godinama nije ulagalo. Danas se okupilo 25 vatrogasaca koji ne žale trud i svoje slobodno vrijeme kako bismo obnovili ovaj prostor. Plan nam je napraviti kompletnu energetsku obnovu Doma, izolaciju, novu fasadu, novu stolarija, te grijanje koliko budemo mogli, jer postojeće ne radi i čini nam zimi velike probleme. Nova garažna vrata smo već naručili, jer prilikom izlaska na intervencije to nam je činilo velike probleme. Sve će ovisiti o financijama. Naime imamo nešto vlastitih sredstava, nešto smo dobili od Grada, a javili smo se i na natječaj Heinekena, pa ako tu uspijemo dobiti sredstva, sve planirano završit ćemo ove godine, ispričao nam je novi predsjednik DVD-a Boris Škrtić.

Velik posao nastavljen je i idući dan, ali  radit će se i narednih vikenda kada im to dozvole vremenske prilike, kako bi ga uspjeli dovršiti. Potrebno je ukloniti staru stolariju, očistiti nagomilono, smeće, ukloniti cijevi i stare instalacije…Nakon čišćenja prostora, uslijedit će uređenje, a plan je dugoreških vatrogasaca da sve poslove obave sami, na čemu će uštedjeti velik novac.

Planirana ulaganja za završetak naših planova iznosit će oko 200 tisuća kuna, jer ćemo sve raditi sami, dok bi u protivnom zasigurno iznos bio dvostruko viši. Moramo imati kvalitetno uređeno skladište, prostoriju za pranje opreme te garaže za naša tri operativna vozila. Plan nam je na kraju urediti i uredske prostorije te dvoranu za okupljanje i godišnje skupštine, koje smo dosada organizirali u hotelu, što je bilo prilično skupo – kazao je Škrtić te pojasnio da žele riješiti i ovaj segment kako bi uštedjeli novac, a istovremeno bi mogli iznajmljivanjem prostorija drugim udrugama za slične potrebe ponešto i zaraditi.

KAportal.hr

  • Odgovori