KAportal Preradovićeva i Gundulićeva bit će uređene prije roka? Mrzljak poručio da radovi trebaju završiti do kraja godine | Karlovački informativni web portal

Preradovićeva i Gundulićeva bit će uređene prije roka? Mrzljak poručio da radovi trebaju završiti do kraja godine

 – Cilj nam je, bez obzira na predloženi terminski plan izvođača radova, da do kraja ove godine radovi budu završeni kako bi ušli u zimu sa završenim radovima i komunikacija ovdje bila u funkcionalnom stanju. S izvođačem radova je dogovoreno da će cjelokupan zahvat predviđen ovim projektom pokrenuti u narednih osam dana. Proširit ćemo zahvat i na Korzo kako izvođač mogao razviti radove jer želimo ući u zimu sa završenim radovima, “od Šebetićeve do Šebetićeve”, najavio je za današnjeg obilaska radova u Preradovićevoj i Gundulićevoj ulici dogradonačelnik Ivan Mrzljak, zamolivši građane za razumijevanje jer će za promet biti zatvorenje obje ulice.

U njima će biti rekonstruirana vodovodna i kanalizacijska mreža, asfaltirana prometnica, uređeni nogostupi, nova javna rasvjeta, DTK mreža i komunalna oprema. Radovi će stajati, s PDV-om oko 5,6 milijuna kuna.

– Bit će postavljeno 640 metara novih vodoopskrbnih cjevovoda, magistralnih i opskrbnih, te izvedeno novih 200 metara kolektora kanalizacije. Vrijednost radova je 4,5 milijuna kuna, od čega Grad Karlovac sudjeluje s iznosom od 1,5 milijuna, a Vodovod i kanalizacija s 3 milijuna kuna, kazala je Aleksandra Šašek Kovačić iz ViK-a i dodala kako će ovaj projekt unaprijediti kvalitetu vodoopskrbe i odvodnje, a time i kvalitetu života stanovnika.

  • Radovi su započeti 20. kolovoza i rok za njihov završetak je 180 dana. Ostvare li se Mrzljakove najave, bit će gotovi skoro dva mjeseca prije, krajem prosinca, umjesto u veljači 2019.

    KAportal.hr

  • Odgovori