KAportal U prepunom Zorin domu održana premijera predstave "Važno je zvati se Ernest" - ovacije publike najbolja su pozivnica svima | Karlovački informativni web portal

U prepunom Zorin domu održana premijera predstave “Važno je zvati se Ernest” – ovacije publike najbolja su pozivnica svima

foto: Igor Čepurkovski

U novu sezonu Gradsko kazalište Zorin dom ušlo je novom premijerom, a ako je suditi po prvim reakcijama karlovačko kazalište ima još jednu predstavu koja će izazvati veliku pozornost na “daskama koje život znače” diljem Hrvatske pa i šire, kao što je bio slučaj s “Karlstadt Kunst Cabaretom” i “Kaosom iza kulisa”. Publika u prepunom Zorin domu, naime, ovacijama je ispratila glumce i ekipu predstave, što je i najbolja najava i pozivnica svima da pogledaju ovu predstavu.

U režiji Maria Kovača profesionalni ansambl Zorin doma s pojačanjima iz Zagreba i Osijeka uprizorio je jedan od najslavnijih dramskih tekstova, “Važno je zvati se Ernest” Oscara Wildea. Dakako, na osebujan način, pa je i cijela priča preseljena iz Londona u Karlovac i njegovu okolicu.

U ulogama dva “Ernesta”, Otokara Mihanovića i Ivana Generalića, su Vanja i Peđa Gvozdić. Agnezu i Grozdanu Bošković glume Barbara Rocco i Katarina Baban, Giulio Settimo je u ulozi velečasnog Carusa, Katarina Strahinić je gospođica Drakulić, Dragicu Karas interpretira Petra Cicvarić, a Nino Pavleković je – Marko i Darko. Dramaturgiju potpisuje Ana Prolić, scenografiju Matija Šantić, kostimografiju Morana Petrović, a autor glazbe je Damir Šimunović.

  • Interes za predstavu bio je ogroman pa su ulaznice za premijeru razgrabljene u rekordnom roku, a ponestalo ih je već i za današnju reprizu. No, svi koji su propustili ova dva termina, moći će u listopadu predstavu pogledati i 7. te 21. listopada. Već je rezervirano i prvo gostovanje – u Sisku, 20. listopada.

    KAportal.hr

     

  • Odgovori