KAportal Nakon duge i teške bolesti preminuo Branko Vukelić, bivši gradonačelnik Karlovca i ministar u Vladi RH | Karlovački informativni web portal

Nakon duge i teške bolesti preminuo Branko Vukelić, bivši gradonačelnik Karlovca i ministar u Vladi RH

64539Nakon duge i teške bolesti danas je u 56. godini života u karlovačkoj bolnici preminuo Branko Vukelić. Bivši gradonačelnik grada Karlovca, ministar obrane i gospodarstva, saborski zastupnik i dugogodišnji predsjednik lokalnog HDZ-a izgubio je posljednju bitku, onu s teškom bolešću.

Vukelić je diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu. Političku karijeru započeo je u Karlovcu, gdje je najprije bio vijećnik u Gradskom vijeću, a potom je bio i gradonačelnik Karlovca od 1997. do 2001. godine. Bio je član HDZ-a, te obnašao visoke stranačke funkcije. Na parlamentarnim izborima 2003. godine izabran je u Hrvatski sabor, međutim zastupnički mandat je stavio u mirovanje, jer je postao ministrom gospodarstva rada i poduzetništva u Vladi premijera Ive Sanader.

12. siječnja 2008. u novom mandatu Vlade premijera Sanadera postao je ministar obrane. Na toj dužnosti ostao je do 29. prosinca 2010. godine. Vukelić je prije točno dva mjeseca istupio iz HDZ-a izrazivši neslaganje s vodstvom stranke i predsjednikom Tomislavom Karamarkom, te rekao kako će nastaviti raditi kao nezavisni saborski zastupnik.

 • Posljednji ispraćaj Branka Vukelića bit će u ponedjeljak u 17 sati na mjesnom groblju u Vukmaniću.

  KAportal.hr

 • 5 komentara

  1. Jako tužna vijest , prerano je otišao .

   Pokoj vječni gospodine Branko , obitelji iskrena sućut .

  2. Počivao u miru božjem. Obitelji iskrena sučut.

  3. Otišao si tiho i dostojanstveno.
   Pokoj vječni daruj mu gospodine.
   Obitelji iskrena sućut.

  Odgovori