KAportal Premijera "Dobrog čovjeka Bažuleka" u prepunom Zorin domu - redatelj Georgij Paro dobio Medalju grada Karlovca | Karlovački informativni web portal

Premijera “Dobrog čovjeka Bažuleka” u prepunom Zorin domu – redatelj Georgij Paro dobio Medalju grada Karlovca

foto: Igor Čepurkovski / Zorin dom

U Gradskom kazalištu Zorin dom sinoć je pred mnogobrojnom publikom održana karlovačka premijera predstave “Dobri čovjek Bažulek”, nastale u koprodukciji Zorin doma i zagrebačkog Kazališta Knap. Autor teksta je Nino Škrabe, a redatelj proslavljeni kazališni umjetnik Georgij Paro, rođeni Karlovčanin, kojem je ovom prigodom gradonačelnik Damir Mandić uručio i Medalju grada Karlovca za doprinos kazališnom životu u gradu na četiri rijeke.

Dobri čovjek Bažulek mali je hrvatski čovjek, dobronamjeran i susretljiv, nesiguran i tjeskoban, kotačić u globalnom i lokalnom mehanizmu. Klobučar Bažulek čini sve što mu autoriteti nalažu, živi kako je propisano, uživa u svojim malim radostima, radi posao koji voli i nastoji plaćati sve račune. Jednog dana se nenadano našao u žrvnju vlastodržačke i pravno-korupcijske mašinerije. Izgubio je posao, stan i ženu te krenuo u tragikomičnu potragu za rješenjem svojih problema i za uzorcima svoje nezaslužene i nesretne sudbine. U naslovnoj ulozi je Mladen Vasary, uz kojeg glume Vanja Gvozdić, Nino Pavleković, Ana-Marija Percaić i Iva Šimić.

Oni koji su propustili premijeru predstavu mogu pogledati već večeras u 20 sati, a u veljači su predviđene izvedbe i 13. te 17. veljače.

  • KAportal.hr

  • Odgovori