KAportal Poznati lički ugostitelj Macola "unovčio" granične policajce: "Ma pusti brojke, plaćaju po policajcu i to pošteno" | Karlovački informativni web portal

Poznati lički ugostitelj Macola “unovčio” granične policajce: “Ma pusti brojke, plaćaju po policajcu i to pošteno”

Dino Stanin/PIXSELL

Policajci su, silom prilika, postali dobar turistički proizvod. Unovčio ih je – tko drugi nego najspretniji lički ugostitelj – Željko Orešković Macola.

Naime, prošle godine otvoren kamp s bazenom i 14 bungalova te dvadesetak kamp mjesta namijenjen gostima iz cijelog svijeta Macola je ubrzo prepustio MUP-u na čijem je natječaju dobio smještaj za njihove granične policajce. U još dvije kuće u Korenici smješteno ih je 60, a sljedeći tjedan Macola u promet pušta novo turističko naselje smješteno u Vranovači nedaleko od Korenice sa 112 ležajeva, koje će također popuniti policajci. Macola ne želi pričati o brojevima, nije mu do skrivanja vlastite poslovne tajne, koliko ne želi povrijediti svoje poslovne partnere, u ovom slučaju MUP.

“Ma pusti brojke, plaćaju po policajcu, ne znam koliko točno, al plaćaju pošteno”,  kazao je Macola za Jutarnji list.

  • No, zbroje li se njegovi kapaciteti, lako se može doći do brojke MUP-ovaca koje prima, a uskoro bi ta brojka mogla narasti i na 200.

    Policijski kombiji dovoze ih tijekom cijele godine, pa se Macola, uostalom, zato i javio na MUP-ov javni natječaj.

    Na pitanje koja je tajna uspjeha prvog čovjeka koji se u Hrvatskoj okrenuo policijskom turizmu, poznati ugostitelj odgovara: “Nemam nikakvih primjedbi, dobri su to ljudi i dobri gosti.”

    U Grabovcu su se dobro udomaćili, jer su tamo već gotovo cijelu godinu. Dnevni odmor krate u bazenu te restoranu koji se nalazi odmah kraj njega. Upravo u tom kampu nedavno se ministar policije Davor Božinović zajedno s glavnim ravnateljem Nikolom Milinom pohvalio operativnim mjestom za koordinaciju rada policijskih snaga, prezentirajući opremu i tehniku koji koriste u svakodnevnom nadzoru državne granice, odnosno hvatanjem migranata.

    RTL.hr

  • Odgovori