KAportal Poznati kriminalac nasamario sud: Divljao je i bježao od policije, a onda dvije "masne" kazne stjerao u zastaru | Karlovački informativni web portal

Poznati kriminalac nasamario sud: Divljao je i bježao od policije, a onda dvije “masne” kazne stjerao u zastaru

Poznati karlovački kriminalac koji je do sada osuđivan za razna kaznena djela, uglavnom ona povezana s imovinskim deliktima, ima podeblji dosje i na Prekršajnom sudu u Karlovcu, no barem u dva slučaja, kako doznajemo, uspio je izbjeći kaznu.

Radi se o teškim prometnim prekršajima koji uključuju počinjenje prometne nesreće, te bijeg pred policijom. Za takvu jednu kaznu određena mu je bila svota od čak 9.565,90 kuna, no u zastaru je otišla ovih dana.

Sud je zaključio kako je “Prekršajnim zakonom propisano da zastara izvršenja kazni i drugih prekršajnopravnih sankcija nastupa u svakom slučaju kada proteknu tri godine od pravomoćnosti odluke kojom je izrečena kazna ili druga prekršajno pravna sankcija”.

 • U ovom slučaju je, dakle, nastupila zastara, te je postupak izvršenja kazne, odnosno naplate kazne obustavljen, jer se u tri godine od njega sud nije uspio naplatiti. Prije mjesec dana isti je sud izgubio sličnu bitku, u zastaru je također otišao prometni prekršaj težak 5.100 kuna.

  KAportal.hr

 • Jedan komentar

  1. A tko je taj poznati karlovački kriminalac? Ili je toliko poznat da mu ne treba spominjat ime?
   Može li ovaj tekst uopće biti vijest?

   https://hr.wikipedia.org/wiki/Vijest
   Da bi vijest bila kompletna, mora odgovarati na pet pitanja (tko, što, gdje, kada, zašto) te mora biti izrečena standardnim jezikom, jasna, točna i precizna.

  Odgovori