KAportal Poznati karlovački prometni prekršitelj i lopov može mirno spavati, upravo mu je u zastaru "iscurila" kazna od 11.400 kuna | Karlovački informativni web portal

Poznati karlovački prometni prekršitelj i lopov može mirno spavati, upravo mu je u zastaru “iscurila” kazna od 11.400 kuna

Karlovčanin koji je vrlo dobro poznat policiji po brojnim prometnim prekršajima, ali i kaznenim djelima, uglavnom imovinskih delikata, jednu od svojih kazni sigurno neće platiti.

Prekršajni odjel Općinskog suda u Karlovcu je odlučio da je za jednu njegovu kaznu tešku čak 11.400 kuna nastupila zastara, pa mu se ona otpisuje. Drastična kazna izrečena mu je 2. svibnja 2016 godine, a pravomoćna je postala 23. lipnja iste godine.

Kako zastara nastupa tri godine od dana pravomoćnosti, Sud je u petak, 19. srpnja donio odluku da je i u ovom slučaju nastupila zastara, pa je time obustavljen postupak izvršenja.

 • KAportal.hr

 • 2 komentara

  1. Časni sude, hvala lijepo.
   Postoji li ocjena rada manja od 0? – beskonačno

  2. Je, istina da 3 godine nakon pravomoćnosti nastupa rehabilitacija.
   Ali- u međuvremenu je sud morao pokrenuti ovrhu. Ukoliko mu ovrhom ništa ne skinu, tad mu nude da kaznu odradi tzv. radom za opće dobro na slobodi (150 kuna po satu rada). Postoje firme kod kojih postoji mogućnost odrađivanja – npr. Mladost, Zorin dom, Zelenilo.
   Ukoliko uspije izbjeći i ovrhu i rad, postoji treća stvar – zatvor.
   Kako se sudovi vade na preopterećenost, često uopće ne šalju na ovrhu, već se uzdaju u to da će čovjek platiti kaznu jer ne može registrirati vozilo ni produžiti vozačku dok god ima bilo kakve kazne.
   Problem je međutim, ako netko ovakav uopće nema vozilo registrirano na sebe.

  Odgovori