KAportal Potres magnitude 3.3 sinoć zatresao tlo u neposrednoj blizini Karlovca, osjetili su ga mnogi, ali šteta srećom nema | Karlovački informativni web portal

Potres magnitude 3.3 sinoć zatresao tlo u neposrednoj blizini Karlovca, osjetili su ga mnogi, ali šteta srećom nema

Sinoć nešto prije 20 sati, odnosno prema Euromediteranskom seizmološkom centru točno u 19 sati, 55 minuta i 8 sekundi, potres magnitude 3.3 zatresao je tlo u neposrednoj blizini Karlovca.

Potres se dogodio 8 kilometara istočno od središta grada, odnosno u neposrednoj blizini Rečice, a podrhtavanje tla osjetilo se na dosta širokom području pa su nas o tome kako su osjetili potres izvijestili i čitatelji iz Vojnića.

Potres se dogodio na dubini 2 kilometra ispod površine tla, a magnituda 3.3 označava potrese koje ljudi često vrlo dobro osjete i izazivaju značajnu i primjetnu trešnju objekata u stanovima i kućama, no vrlo rijetko izazivaju štetu.

 • Čini se da je ovo područje sinoć bilo dosta seizmički aktivno, jer je nešto više od sat vremena prije ovog potresa zabilježen i blaži potres u slovenskom Šentrupertu blizu hrvatske granice, magnitude 2.0.

  KAportal.hr

 • 2 komentara

  1. Tu je inače rasjed…

  2. “Potresna zona proteže se u kontinentalnom sjeverozapadnom dijelu Hrvatske od granice sa Slovenijom zapadno od Karlovca, preko Žumberačkoga gorja i Medvednice pa sve do Kalnika i Bilogore, gdje se na području grada Zagreba spaja s aktivnim pojasom koji se proteže od Pokuplja. Ovdje su potresi posljedica pomaka Dinarida i Alpa” ( rasjedi )
   1909. Pokuplje, Hrvatska, magnituda Richteru 6,0, MSC VIII-IX
   Taman, oko sto godina je prošlo.

  Odgovori