KAportal Potencijalnim investitorima Bjelolasice problem neriješeno vlasništvo - Župan slikovit: Nitko ne želi kupiti i "podstanare" | Karlovački informativni web portal

Potencijalnim investitorima Bjelolasice problem neriješeno vlasništvo – Župan slikovit: Nitko ne želi kupiti i “podstanare”

fotografija OGportal.com

– Ono što činim i to je moj stav prema Bjelolasici koji je afirmativan, je da spajam investitore sa stečajnim upraviteljima. Moj posao kao župana je privlačiti investitore i spajati s onima koji u ovom trenutku brinu za Bjelolasicu, rekao je župan Damir Jelić, odgovarajući na vijećničko pitanje Ivana Vukovića (SDP) o Bjelolasici.

Vukovića je zanimalo kakav je stav i interes Karlovačke županije oko nekadašnjeg HOC-a Bjelolasica, za koji se posljednjih godina vežu samo problemi.

– Do sad smo se naslušali priča, problema Trgovačkog suda, stečajnog upravitelja… i nakon 10-ak godina smo u situaciji da se na zadnjem natječaju opet ništa nije riješilo, rekao je Vuković.

  • Jelić mu je odgovorio da Županija, iako nije javno prezentirano, radi ponešto vezano za Bjelolasicu pa i organizira sastanke potencijalnih investitora, u ovom slučaju iz Kine, i stečajnog upravitelja. Ispostavilo se da su na Bjelolasici neriješeni vlasnički odnosi.

    – Kupnja odjednom kad bi bila, ne bi bila kupnja svega jer mnogim bungalovima nije sve čisto vlasništvo, ima 10 posto privatnih vlasnika, ovih, onih… i jedan od najgorih faktora u ovom trenutku prema onom što ja vidim, neke koji bi se i uputili ući u taj prostor naprosto zamrzne kad čuju da su kupili nešto, a da su kupili “podstanare” ili suvlasnike. To se iskristaliziralo već na prvom ovom sastanku. Radi se o kineskom kapitalu, ispričao je Jelić.

    KAportal.hr

  • Odgovori