KAportal Postignut veliki napredak: Pogledajte kako je protekao povijesni susret Donalda Trumpa i Kim Jong - una | Karlovački informativni web portal

Postignut veliki napredak: Pogledajte kako je protekao povijesni susret Donalda Trumpa i Kim Jong – una

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un i američki predsjednik Donald Trump rukovali su se i oprezno nasmiješili kada su se u utorak susreli na povijesnom summitu u Singapuru, na kojemu će pokušati pronaći način za rješavanje nuklearne pat pozicije na Korejskom poluotoku.

“Drago mi je što vas vidim gospodine predsjedniče”, rekao je Kim široko se nasmiješivši kada mu je američki predsjednik pokazao uzdignut palac. Trump je rekao kako je siguran da će njihov odnos biti “sjajan”.

“Doista se izvrsno osjećam”, rekao je Trump. “Ovo će biti sjajan susret i mislim golem uspjeh. Mislim da će biti pravi uspjeh i da će naš odnos biti sjajan, u to ne sumnjam”.

 • Kim je uzvratio: “Nije bilo lako doći ovamo. U prošlosti su … mnoge zapreke bile na našem putu, ali smo ih sve svladali i sada smo danas ovdje”.

  Obojica su bila ozbiljna dok su izlazila iz automobila u hotel Capella na otoku Sentosi u Singapuru.

  No uskoro su se nasmiješili i držali se za ruke, nakon čega je Trump poveo Kima u knjižnicu gdje su 40-ak minuta razgovarali u pratnji prevoditelja.

  Dvojica čelnika su zatim počeli sastanak s izaslanstvima a nakon toga će imati radni ručak kojim će se završiti povijesni summit o budućnosti sjevernokorejskog nuklearnog arsenala.

  Trump objavio da je njegov glavni ekonomski savjetnik doživio infarkt

  Nekoliko minuta prije povijesnog susreta na vrhu s Kim Jong-unom, američki predsjednik Donald Trump objavio je u poruci na Twitteru da je njegov glavni gospodarski savjetnik doživio srčani udar.

  “Naš veliki Larry Kudlow koji je naporno radio na trgovini i na gospodarstvu, upravo je doživio srčani udar. Sada je u bolnici Walter Reed”, blizu Washingtona, napisao je Trump bez drugih pojedinosti o zdravstvenom stanju svog savjetnika.

  Kudlow (70) je u nedjelju stao u obranu Trumpove odluke da ne prihvati zajedničku izjavu G7, kritizirajući oštro kanadskog premijera Justina Trudeaua i optuživši ga da je kriv za neuspjeh susreta sedmero čelnika najrazvijenijih zemalja svijeta.

  Justin Trudeau je “održao tiskovnu konferenciju i rekao da Sjedinjene Države vrijeđaju”, izjavio je Kudlow ocijenivši da je kanadski premijer “zabio Americi nož u leđa”.

  Trump o sastanku s Kimom: ‘Postignut velik napredak’

  Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u utorak nakon sastanka sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong Unom da je postignut “velik napredak” te da obje strane trenutno očekuju potpisivanje sporazuma, o kojemu nije rekao ništa određenije.

  Dvojica čelnika izišla su zajedno nakon radnog ručka iz hotela, a na upit novinara kako su prošli razgovori Trump je rekao: “Velik napredak – stvarno vrlo pozitivno. Mislim da je bilo bolje nego je bilo tko očekivao. Vrhunski, vrlo dobro. Idemo sada na potpisivanje”, rekao je američki predsjednik ne navodeći nikakve detalje.

  Dvojica čelnika zajedno su prošetali oko hotela Capella u kojemu su se održali povijesni razgovori, nakon radnog ručka na kojemu je bilo riječi o načinima kako riješiti problem nuklearnog naoružanja na Korejskom poluotoku.

  Tim Young

  @TimRunsHisMouth

  “We’re going right now for a signing” – Trump

  Kim Jong Un is about to get that copy of “The Art of the Deal” that Dennis Rodman gave him personalized…

  BBC News (World)

  @BBCWorld

  Donald Trump tells reporters that he and Kim Jong-un will shortly be “signing” something together, as they take a stroll together after meeting http://bbc.in/2LHf1mx

  Vijesti.rtl.hr

 • Odgovori