KAportal Posljednji prošlogodišnji mjesec donio 86 prometnih na cestama u Karlovačkoj županiji - Srećom, bez najtežih posljedica | Karlovački informativni web portal

Posljednji prošlogodišnji mjesec donio 86 prometnih na cestama u Karlovačkoj županiji – Srećom, bez najtežih posljedica

Jedna od prometnih nesreća koje su se dogodile u prosincu 2018.

Prošlogodišnji je prosinac na cestama u Karlovačkoj županiji donio 86 prometnih nesreća, srećom, bez onih s najtežim posljedicama.

Manje je to nesreća nego što ih je bilo u prosincu 2017. – tada ih se dogodilo 89 – a zajedničko im je što izgubljenih života nije bilo. Teško ozlijeđenih prošli je mjesec bilo pet osoba, dvije manje nego u prosincu 2017., dok je lakše ozlijeđeno 23 ljudi, 12 manje nego godinu ranije.

Nesreće su se prošli mjesec najčešće događale na državnoj cesti D-1, osam, dok ih je na autocesti A-1 i na državnoj cesti D-6 bilo po pet. Od ukupnog broja nesreća, u 22 je bilo ozlijeđenih osoba, dok su preostale 64 prošle s materijalnom štetom.

  • U prošlomjesečnim prometnim nesrećama sudjelovala je 121 osoba, a 22 sudionika uzrokovalo je prometne nesreće zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Najčešći uzroci nesreća bile su greške ili propusti vozača: brzina neprimjerena uvjetima u 21 prometnoj nesreći, nepoštivanje prednosti prolaza u 12 prometnih nesreća, nepropisno kretanje kolnikom u 8 prometnih nesreća itd., a najčešće vrste prometnih nesreća bile su sudari vozila, u 42 slučaja, slijetanja vozila s ceste, njih14, te udar vozila u parkirano vozilo u devet prometnih nesreća.

    KAportal.hr

  • Odgovori