KAportal Portal za mlade - čak i ako niste mladi nećete pogriješiti svratite li na sve zanimljiviji i sadržajniji karlovački portal | Karlovački informativni web portal

Portal za mlade – čak i ako niste mladi nećete pogriješiti svratite li na sve zanimljiviji i sadržajniji karlovački portal

Možda u svijetu današnjeg novinarstva i nije toliko uobičajeno izreklamirati “konkurenciju”, ali kada je riječ o mediju koji u potpunosti drže mladi i u potpunosti namijenjen mladima i njihovim potrebama, bilo bi šteta ne skrenuti pozornost na Portal za mlade, koji unatoč sve brojnijim i zanimljivijim sadržajima i nije još posve prepoznat u javnosti. Prvenstveno ga treba preporučiti mladima, ali i svi ostali pronaći će ponešto zanimljivo za sebe.

Kako mu i ime govori, portal je prije svega namijenjen mladima. Njegova posebna vrijednost je u izuzetno sadržajnim informacijama o svemu što se u gradu događa – ne samo o kulturnim i zabavnim događanjima, već i o svim radionicama, edukacijama, prezentacijama, tečajevima, projektima i svemu što može zanimati mlade osobe. A toga je zaista obilje pa oni koji uljuljkani u pasivnost društvenih mreža pomisle da nemaju gdje pronaći bilo zabavu bilo način da korisno provedu slobodno vrijeme ili nešto novo nauče, mogu u svakom trenutku saznati da to baš i nije tako, kao i gdje se mogu zabaviti ili educirati.

Jedina mala kritika portalu ide prema dizajnu. Iako je mladenački šaren i veseo, nije idealno riješeno pregledavanje portala, odnosno nekima će se nesumnjivo dogoditi da propuste vrijedne i zanimljive sadržaje koji nisu tako očiti.

  • To je uvod u predstavljanje odlične rubrike “Blog” iza koje se krije niz kolumni i intervjua koji pružaju i zanimljiv uvid u svijet mladih, njihov pogled prema Karlovcu i Hrvatskoj, ali i daju korisne informacije srednjoškolcima kroz ciklus razgovora Marte Lugarić s Karlovčanima koji studiraju na pojedinim fakultetima diljem Hrvatske. Zanimljiva je i kolumna Melite Nikolić koja je iz Novske doselila u Karlovac i kroz tekstove na portalu približava nam pogled “stranca” kojem je Karlovac novi grad i nova sredina.

    Vrijedi spomenuti i pristojnu ekipu mladih fotografa zahvaljujući su brojna događanja u gradu popraćena i kvalitetnim foto albumima.

    Recimo za kraj da portal uređuju i tekstovima pune Filip Bojić, Lovro Kranjčević, Marta Lugarić, Filip Škot i Lukas Šomek (uz nekoliko novih autora kao Melita Nikolić i Petra Pleše), a voditelj projekta je Marko Petančić. Portal se ujedno nadovezuje na Info centar za mlade udruge Carpe Diem, koji djeluje u Centru za mlade Grabrik

    KAportal.hr

  • Odgovori