KAportal U ponedjeljak (17,30) u Glazbenoj školi koncert pijanistice svjetskog glasa Lane Genc - ulaz besplatan | Karlovački informativni web portal

U ponedjeljak (17,30) u Glazbenoj školi koncert pijanistice svjetskog glasa Lane Genc – ulaz besplatan

U ponedjeljak u 17,30 sati u koncertnoj dvorani Glazbene škole Karlovac koncert će održati pijanistica Lana Genc. Koncert se održava u suradnji s Ministarstvom kulture i besplatan je za posjetitelje. Na programu su djela F. Liszta, F. Chopina, W.A. Mozarta,  S. Dedića i A. Scriabina.

Pijanistica Lana Genc magistrirala je studij klavira u klasi Lovre Pogorelića na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gdje je diplomirala 2001. godine u klasi Vladimira Krpana. Usporedno je studirala i na Hochschule fur Musik und Darstellende Kunst u Beču u klasi Rudolfa Kehrera i Davida Livelyja. Od 2007. do 2010. godine polazila je klasu Konstantina Bogina na Akademiji sv. Cecilije u Bergamu.

Svirala je u Japanu, Austriji, Nizozemskoj, Rusiji, Bugarskoj, Francuskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Cipru, Njemačkoj (s Cantus ansamblom u Berlinu), Čileu, SAD-u, Češkoj… Nastupala je uz pratnju većine hrvatskih orkestara i ansambala (Zagrebačka filharmonija, Simfonijski orkestar HRT, Dubrovački orkestar, Zagrebački solisti i dr.), te uz slovenski Kvartet “Tartini”. Redovito svira komornu glazbu i surađuje s vrsnim glazbenicima nastupavši na festivalima kao što su Dennis Shapovalov ( PagART Festival ), violist Aleksandar Milošev ( BUNT Festival u Beogradu ), te piccolist i flautist Dani Bošnjak. Njezin prvi CD nagrađen je nagradom “Porin“ u kategoriji za najbolju domaću skladbu (Tonalna sonata Željka Brkanovića).

  • KAportal.hr

  • Odgovori