KAportal Policija hvatala pijane a redom "padali" prebrzi - jedan vozač potegao 255 km/h, jedini "pod utjecajem" imao 2,4 promila | Karlovački informativni web portal

Policija hvatala pijane a redom “padali” prebrzi – jedan vozač potegao 255 km/h, jedini “pod utjecajem” imao 2,4 promila

foto Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Policija je u Lici tijekom proteklog vikenda bila u akciji hvatanja pijanih ili eventualno drogiranih vozača, a redom su “padali” ne pijani, već prebrzi vozačo.

Naime, PU ličko – senjska je izvijestila da je zabilježeno 77 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 1 prekršaj upravljanja pod utjecajem alkohola.

– Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Otočcu kod 27-godišnjaka iz Ličkog Lešća, a imao je 2,4 promila alkohola u krvi. Najveća utvrđena brzina kretanja od 255 km/h izmjerena je u subotu na autocesti A-1, u smjeru Splita, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 50-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od 1 mjeseca, kažu u policiji.

  • KAportal.hr

  • Odgovori