KAportal Policija će i ovog vikenda biti u akciji na prometnicama diljem županije - kontrola brzine, alkohola, pojaseva, telefoniranja u vožnji | Karlovački informativni web portal

Policija će i ovog vikenda biti u akciji na prometnicama diljem županije – kontrola brzine, alkohola, pojaseva, telefoniranja u vožnji

Karlovačka policija za predstojeći vikend najavila je pojačani nadzor vozača u prometu na području cijele PU karlovačke koji će trajati od danas do kraja nedjelje.

Kako su najavili, nadzor je usmjeren na sankcioniranje četiri najtežih prometnih prekršaja – prebrzu vožnju, vožnju pod utjecajem alkohola i/ili opojnih droga, korištenje sigurnosnog pojasa vozača, putnika na prednjem i zadnjem sjedalu vozila i korištenje mobitela za vrijeme vožnje.

  • S obzirom da će vikend biti sunčan i suh, sigurno će na prometnicama biti i više vozača motocikala i mopeda pa će, najavljuju u policiji, nadzor će biti usmjeren i na kontrolu vozača spomenute kategorije vozila, ali i svih ostalih sudionika u prometu. Podsjetimo, posljednja je akcija pokazala da se i dalje ovi prekršaji čine i to u velikom broju.

    – PU karlovačka je u vrijeme prethodnog vikenda intenzivirano poduzimala ciljane aktivnosti. Prilikom tih pojačanih aktivnosti utvrđeno je devet prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 188 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 37 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje i tri prekršaja korištenja mobilnog uređaja za vrijeme vožnje, izvijestila je policija.

    KAportal.hr

  • Odgovori