KAportal Policajcu zaprijetio nožem da će ga zaklati: "Ne sjećam se ničega, bio sam pijan, ali su mi rekli koliko sam bio gadan" | Karlovački informativni web portal

Policajcu zaprijetio nožem da će ga zaklati: “Ne sjećam se ničega, bio sam pijan, ali su mi rekli koliko sam bio gadan”

foto ilustracija Pixabay.com/PIXELL

Držeći nož u rukama, mladić u dobi od 24 godine u sitnim noćnim satima pijan je u Gomirju zaprijetio policajcu da će ga zaklati. Svoju prijetnju, srećom, nije ostvario, ali je zbog nje završio na sudu koji mu je odredio uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci s rokom kušnje od dvije godine.

Na sudu je priznao krivnju. Kaže da se nakon dugo vremena našao s društvom te da su se jako napili. Ne sjeća se sukoba s policajcem, već po pričanju prijatelja koji su svemu svjedočili zna da je bio jako neugodan. Sada mu je jako žao te se policajcu želi ispričati, jer ga nakon svega ne može pogledati u oči.

– Nakon ovog događaja ni roditelji nisu htjeli razgovarati sa mnom. Zbog toga više ne pijem, nisam popio ni kap alkohola jer je očito da alkohol ne utječe dobro na mene. U potpunosti priznajm sve navode iz optužnice i još jednom izražavam kajanje – kaže mladić dodajući da se policajcu pokušao ispričati preko drugog policajca, a i njegov otac je to učinio ocu policajca.

Nakon ovog detaljnog priznanja optuženika državno odvjetništvo je odustalo od saslušanja ostalih predloženih svjedoka te je u dokaznom postupku pročitan samo izvadak iz kaznene evidencije optuženika po kojoj je nekažnjavan i donijeta je presuda. Zaključili su da je kazneno djelo počinio zbog mladenačke nepromišljenosti i konzumacije alkohola.

KAportal.hr

  • Odgovori