KAportal Policajci ličkog kraja nemaju predaha - spašavali starice koje su ostale bez grijanja, hrane i lijekova | Karlovački informativni web portal

Policajci ličkog kraja nemaju predaha – spašavali starice koje su ostale bez grijanja, hrane i lijekova

Pripadnici Hrvatske kopnene vojske angažirani su i u subotu u pružanju pomoći lokalnom stanovništvu u otklanjanju posljedica snježnog nevremena, a tijekom protekla tri dana u pružanje pomoći bilo je uključeno 300-tinjak pripadnika i 30-ak strojeva i vozila Hrvatske vojske.

Tako policajci ličkog kraja nemaju predaha –  službenicima Policijske postaje Gračac u četvrtak je dojavljeno kako se u kući u Gračacu zatrpanom snijegom nalazi 71-godišnja baka Jela koja je operirana prije nekoliko dana, a živi sama. Kako baka nije mogla izaći iz kuće policajci su se prihvatili lopata i očistili joj prolaz do kuće, naložili joj vatru te stupili u kontakt s njenim sinom kako bi mu priopćili da je s njegovom majkom sve u redu, napisali su na svojoj stranici.

Dan kasnije angažirana je pomoć nadcestarije Gračac koja je baki Jeli strojem očistila prilaz kako bi do nje moglo doći i medicinsko osoblje. Policajci su 71-godišnjakinju obišli u subotu ujutro.

  • Istim poslovima bavili su se i policijski službenici Postaje granične policije Donji Srb koji su obišli 84-godišnju baku Savu koja sama živi u snijegom zamatenom zaseoku i koja također nije mogla izaći iz kuće. Policajcima se požalila da joj nedostaju osnovne namirnice, koje su joj oni potom donijeli pješačeći kilometrima od ceste do njene kuće. Potom su joj očistili snijeg oko kuće te pripremili dovoljnu količinu drva za ogrjev, piše Net.hr.

    Vijesti.rtl.hr

  • Odgovori