KAportal Počinje proljetna deratizacija: Postavljat će se meke na javnim površinama i u ruševnim objektima, ne smiju se dirati! | Karlovački informativni web portal

Počinje proljetna deratizacija: Postavljat će se meke na javnim površinama i u ruševnim objektima, ne smiju se dirati!

foto ilustracija

Zavod za javno zdravstvo s današnjim je danom krenuo u proljetnu deratizaciju javnih, odnosno zelenih površina i javnih ustanova.

Kako nam javljaju, kreće se iz Duge Rese, dok u srijedu, uz javne površine, počinje i deratizacija kanalizacijske mreže, ruševnih objekata na području grada, posebno vojarne Luščić i dvije zgrade gradske uprave u Karlovcu.

Parafinske meke

  • – Deratizacija javnih površina u Dugoj Resi i Karlovcu će se izvršiti postavljanjem parafinskih meka direktno u štakorske rupe, prvenstveno oko revizionih kanalizacijskih okana, a javnih ustanova i ruševnih objekata postavljanjem parafinskih meka u plastične deratizacijske kutije, kažu u Zavodu.

    U planu za deratizaciju su ruševni objekti na području Banije, Rakovca, Švarče, Zvijezde, Orlovca, Gaze, Dubovca, Drežnika i Kaštela.

    Ne dirajte izložene meke!

    – Deratizaciju će provoditi ekipe za DDD poslove kojima neposredno rukovodi sanitarni inženjer i to pod stručnim nadzorom. U slučaju loših vremenskih uvjeta, deratizacija se pomiče na sljedeći dan. Važno je, dodaju u Zavodu, da građani ne diraju i ne premještaju izložene meke te mole građane da onemoguće pristup kućnim ljubimcima.

    KAportal.hr

  • Odgovori