KAportal Počele "Kulturne večeri kod Putnika", nakon dobre zabave prve večeri, večeras na programu ples, film i svirka | Karlovački informativni web portal

Počele “Kulturne večeri kod Putnika”, nakon dobre zabave prve večeri, večeras na programu ples, film i svirka

foto: Anamarija Tonžetić

Nakon dobrih tridesetak godina stanke od tadašnjih kulturnih večeri uz Dane piva, u Tijesnoj ulici kod Putnika opet je živo. Prošlog ljeta ovaj su prostor street artom oživjeli članovi i volonteri udruge KA Matrix, a uz ovaj prvomajski vikend održavaju se i “Kulturne večeri kod Putnika”, čiji je pokretač KAportalov novinar Darko Lisac u suradnji s udrugom Carpe Diem i volonterima Centra za mlade Grabrik, kao i nezaobilaznom Anom Matan.

Već prva večer pokazala je da je riječ o lijepoj novoj popuni karlovačke ponude, iako su evidentni i nedostaci Tijesne ulice – prije svega nedostatak ugostiteljske ponude u blizini te pomalo i nedostatak svjetla. Ipak, kod nekadašnjeg “Putnika” okupio se lijep broj Karlovčana svih dobi, a organizatori ističu kako ih je posebno razveselila podrška stanara, koji ne samo da se nisu bunili zbog “buke”, već su dali potpunu podršku ovoj priredbi.

Program je otvorio KA Performing Arts Collective plesnom predstavom “KA Body” – puna karlovačke simbolike, uspješno je zaokupila pažnju posjetitelja i rezultirala dugim aplauzom. Nakon toga na rasporedu je bila kratka književna večer, opet uz pohvalnu pozornost i koncentraciju posjetitelja koji su na kraju toplim aplauzom ispratili priče Filipa Bojića, Darka Lisca i Valentine Mikšić te improviziranu poeziju Martina Ladike.

 • Za kraj, odličnu zabavu pružio je karlovački bend EoT, koji je i u akustičnom izdanju pokazao da je ime na koje vrijedi obratiti pažnju i izvan lokalnih okvira. Što, uostalom, i jest slučaj, jer iza sebe imaju i nastupe na InMusicu, Schengenfestu i nagrade na nizu festivala mladih bendova.

  Večeras će program u 19 sati otvoriti još jedna kratka plesna predstava: 20-minutna “Summa summarum – Iuventus ventus”, nakon čega slijedi projekcija dokumentarca “Turizam!”, zanimljivog pogleda na hrvatski turizam iz malo drugačijih kuteva. Trajanje dokumentarca je 45 minuta, a oko 20:30 slijedi nova svirka – ovog puta publiku će zabavljati mladi duet Mirna & Marko.

  KAportal.hr

  Foto galerija: Lovro Kranjčević i Anamarija Tonžetić

 • Jedan komentar

  1. Svaka čast! Vi ste ponos ovog grada! Hvala vam.

  Odgovori