KAportal Počela gradnja nove zgrade Zelenila - najavili bolje usluge i veće prihode, Delić poželio da ne prihoduju njega | Karlovački informativni web portal

Počela gradnja nove zgrade Zelenila – najavili bolje usluge i veće prihode, Delić poželio da ne prihoduju njega

– Ova lokacija je Bogom dana. Želim da radovi dobro proteknu, Bišćan opravda povjerenje, a nadzor ne popušta kako bi naši sugrađani bili zadovoljni jer ovo će biti prilog boljem sadržaju pogrebnih usluga. Samo da, obzirom na moje godine, iako je direktor govorio o povećanju prihoda, ne budem skoro prihodovan, našalio se dogradonačelnik Dubravko Delić na današnjem obilježavanju početka radova na izgradnji nove poslovne zgrade Zelenila.

Bit će u Primorskoj ulici, nasuprot groblja Dubovac i protezati se na 933 četvorna metra. U njoj će, po riječima direktora Stjepana Turkovića, u prizemlju biti cvjećarnica i pogrebni odjel, na prvom katu uredi, a garaže u suterenu. Sve bi trebalo biti završeno u 300 dana, a stajat će 6,2 milijuna kuna, koje je Zelenilo osiguralo kreditom kod HBOR-a od 7 milijuna kuna koji će, uz kamatu od 3 posto, vraćati 10 godina.

– Rok je duži, ali mislim da ćemo već uoči Božića otvoriti novu poslovno-upravnu zgradu Zelenila. Pozicija gdje smo danas ne odgovara potrebama pogrebnog odjela, skučen je prostor, ljudi koji dolaze, moraju čekati na otvorenom, cvjećara nije na atraktivnoj lokaciji. Ova će lokacija omogućiti veći nivo usluga i veći prihod, a cilj nam je veći prihod i veća dobit, rekao je Turković, preciziravši da će na sadašnjoj lokaciji tvrtke – premaloj za četiri odjela i 109 zaposlenih – ostati odjeli parkova i signalizacije što će za njih biti idealno.

 • Kamen temeljac, odnosno, metalni spremnik s ugovorima položio je dugogodišnji zaposlenik Nikola Goršić, a betonom ga zatrpali Turković, Delić i Damir Mandić. Više se pri tom naradio Delić koji je dogurao i tačke, primjetivši – ispravno – kako on to radi dok njih dvojica stoje, pa i više lopata betona bacio nego oni. Ono što je u tačkama ostalo na kraju je ipak istresao direktor.

  KAportal.hr

 • 6 komentara

  1. Evo inženjera ekonomije i dupelisca, sad se već uvlaći i budućem Gradonačelniku…, strašno

  2. Što jes jes. Otkad je gosp. Turković direktor Zelenila grad je čišči i uređeniji. Moglo bi i bolje jer je Karlovac pored grada parkova bio i grad cvijeća. Molim pogledati stare fotke. Žao mi je što su ga Phanovci schebali za kompostište ali će sad kad dođe do rošade neki novi klinci to nacrtati i narisati u PPKŽ i GUP. Molim budućeg gradonačelnika Mandića da suludu ideju o reciklažnom dvorištu na Babinoj Gori spusti negdje između Turnja i Mostanja. Ne zauzima puno prostora a grad će biti uredniji. Bravo za Delića, Turkovića i ekipu. Ne znam samo što se gosp Mrzljak naslikava. Valjda čovjek to voli. Sjajan, punašak, utegnut, skockan, vedar, čio, nasmijan ko Pavić u najboljim vremenima.

   • Hm, to ti mogu komentirat kroz tri točke 🙂

    1. Grad je puno čišći i uređeniji nego što je bio prije “Turkovića”, ali to je normalno jer su svi gradovi puno čišći i uređeniji nego što su bili prije 20-30 godina. Jednostavno, ekološka svijest ipak raste i u Hrvatskoj.

    2. Zelenilo dobro radi kad je u pitanju – zelenilo. Čak vrlo dobro. Parkovi su uredni, ne slažem se čak ni za cvijeće da ga fali jer ga je svake godine sve više, i u tom dijelu sve super.

    3. No, to nije jedini sektor Zelenila, jedan je i npr. groblja, a tu ima užasno puno problema i tu zaslužuju najnižu ocjenu.

  3. Ovo već ide preko svake mjere.
   Kakav je to trend da se skoro već redovito angažiraju projektanti iz Zagreba ?
   Kakva su to prijateljske veze ?
   Zar nema dovoljno kvalitetnih projektanata u Karlovcu ?
   Zar nije bolje da novac ostaje u Karlovcu a ne da odlazi iz Karlovca ?

   Uostalom, kakva je to rekonstrukcija ?
   Zar će se ova trulež od objekata rekonstruirati ?

  4. Ernesto Rafael Guevara Lynch de la Serna – “Che” je mala beba naspram našeg Petracica.

  5. Preporučam se svirati na preizbornim skupovima, kad pobjedi eto nas u razno raznim upravnim odborima.

  Odgovori