KAportal Počela državna školska natjecanja, došli i prvi uspjesi - Jurica Razumić (automatika) i David Bosiljevac (orgulje) osvojili treća mjesta | Karlovački informativni web portal

Počela državna školska natjecanja, došli i prvi uspjesi – Jurica Razumić (automatika) i David Bosiljevac (orgulje) osvojili treća mjesta

Počela su prva državna školska natjecanja, a s njima i prvi uspjesi učenika iz Karlovca i Karlovačke županije. Zasad smo zabilježili dva treća mjesta, no ovih dana na rasporedu je još nekoliko natjecanja pa će vjerojatno vrlo brzo biti i novih dobrih vijesti.

Jurica Razumić iz OŠ Slave Raškaj iz Ozlja osvojio je treće mjesto na 59. natjecanju mladih tehničara Hrvatske – Jurica se natjecao u području automatike, a mentor mu je Predrag Matko. Natjecatelji su imali zadatak izraditi maketu “Pametne kuće” koja samostalno regulira potrebu za zagrijavanjem, rasvjetom i sustavom za otvaranje i zatvaranje vrata.

Treću nagradu na 55. državnom natjecanju učenika glazbe i plesa, pak, osvojio je David Bosiljevac iz Glazbene škole Karlovac (mentorica Anita Kaić Poslek), i to u kategoriji najmlađih orguljaša (do 11 godina starosti). Podsjetimo, Davida možete čuti večeras u 19:30 na koncertu nadarenih učenika u koncertnoj dvorani Glazbene škole Karlovac, uz još 14 odličnih mladih glazbenika.

  • Ima još nekoliko rezultata koje vrijedi spomenuti – u Zadru je uz državno natjecanje “Opisujemo sustave” održana i smotra učeničkih radova na kojoj je izvrsno drugo mjesto osvojio Ivan Manojlović iz Gimnazije Karlovac (mentorica Maša Mikšić) za svoj rad “Obnovljivi izvori energije kao poticaj razvoja Karlovca”.

    Kristina Ribarić iz Trgovačko-ugostiteljske škole (mentor Zdravko Mačečević), pak, nije uspjela na državnom Gastro natjecanju osvojiti jedno od prva tri mjesta u disciplini pripremanja barskih mješavina, no kako je od stručne komisije dobila više od 90 bodova našla se među učenicima koji su dobili posebno priznanje za izvrsnost od strane Zajednice ugostiteljsko-turističkih škola Hrvatske.

    Do proljetnih praznika, koji počinju 13. travnja, održat će se još državna natjecanja iz matematike, geografije, vjeronauka te stranih jezika. Ostala natjecanja na rasporedu su krajem travnja i početkom svibnja.

    KAportal.hr

     

  • Odgovori