KAportal Pobuna ličkih HDZ-ovaca protiv Plenkovića: Milinović podnio ostavku jer ravnateljem Plitvica nije imenovana osoba od njegova povjerenja | Karlovački informativni web portal

Pobuna ličkih HDZ-ovaca protiv Plenkovića: Milinović podnio ostavku jer ravnateljem Plitvica nije imenovana osoba od njegova povjerenja

U tijeku je pobuna ličkih HDZ-ovaca predvođenih Darkom Milinovićem protiv predsjednika stranke Andreja Plenkovića, a sve zbog imenovanja novog ravnatelja Javne ustanove Nacionalnog parka Plitvička jezera, te je zbog toga lički župan Milinović večeras podnio ostavku na mjesto predsjednika Županijske organizacije HDZ-a, objavio je Večernji.hr.

– Resorni ministar Tomislav Ćorić, očito uz blagoslov Plenkovića, novim ravnateljem Nacionalnog parka Plitvička jezera imenovao Tomislava Kovačevića, a ne kandidatkinju ličko-senjskog HDZ-a i Darka Milinovića. Milinović će sutra u podne održati izvanrednu novinsku konferenciju na kojoj će, doznajemo u ličkom HDZ-u, zatražiti odgovor je li vrh HDZ-a (Plenković) podržao Ćorićev izbor ravnatelja i da li su lički HDZ-ovci za vrh HDZ-a ljudi od nepovjerenja kada treba kadrovirati, a pouzdani kada treba dobivati izbore – navodi Večernji.

Procjenjuju kako je Plenković “zaigrao rizičnu igru jer je HDZ u Gospiću na lokalnim izborima izgubio vlast, a kako ne bi izgubili i županiju kandidirao se Darko Milinović koji je pobijedio u prvom krugu”.

  • – Novi ravnatelj Plitvica voditelj je Lokalne akcijske grupe Lika. Izabran je između 13 kandidata. Upućeni uvjeravaju da se ministar Ćorić, uz pozitivan mig premijera Plenkovića, odlučio za s(p)retnije rješenje: Tomislav Kovačević jest domaći kadar, rođen je u Gospiću, član je HDZ-a, ali ne i produžena ruka lokalne politike. Milinović je uoči blagdana nagovijestio premijeru da neće šutke prihvatiti nepovoljno kadrovsko rješenje. Plenković je pak izborom T. Kovačevića pokazao da je u kadroviranju spreman ići i protiv najmoćnijih HDZ-ovaca – kažu u Večernjem.

    KAportal.hr

  • 2 komentara

    1. Herceg-Bosna naprid, ostali STOJ. !!!!!!!!

    2. Na Milinovića računa ekipa čiji je simpatizer, u sastavu, Karamarko, Brkić, Sačić, Tromblon, itd. Spremaju puč unutar stranke.

    Odgovori