KAportal Pobjeda za 110 godina kluba: Željko Bedić na Zagreb Openu svladao velemajstora Zelčića | Karlovački informativni web portal

Pobjeda za 110 godina kluba: Željko Bedić na Zagreb Openu svladao velemajstora Zelčića

foto: Karlovački šahovski klub FB

Karlovački šahovski klub proslavio je ovih dana, skromno i tiho, 110 godina kluba. Povijest je ogromna, sadašnjost ne baš blistava za što jednaku krivicu snose i šira zajednica i višegodišnja inertnost samih šahista.

Ipak, uz veliku obljetnicu stigla je i velika pobjeda. Posljednjih godina rijetko se karlovački šahisti spominju na velikim natjecanjima, a to je, barem nakratko, ali nadamo se ne i zadnji put, promijenio Željko Bedić velikom pobjedom na turniru Zagreb Open, odnosno Memorijalu Krunoslav Hulak, jednom od najjačih turnira u Hrvatskoj koji je ove godine okupio 11 velemajstora, 13 međunarodnih majstora i 23 FIDE majstora, kao i niz nižerangiranih igrača među kojima je i Bedić, koji ima titulu majstorskog kandidata.

Nakon pobjede crnim figurama protiv hrvatskog drugokategornika Tomislava Biljaka, Bedić je u drugom kolu ostvario zasigurno jednu od najvećih pobjeda u karijeri, svladavši hrvatskog velemajstora Roberta Zelčića, višestrukog prvaka Hrvatske i europskog prvaka u brzopoteznom šahu te osvajača srebra sa Šahovske olimpijade. Poslije zaista sjajnog početka i diobe prvog mjesta nakon dva kola, Bedić je u trećem kolu poražen od također daleko jače rangiranog međunarodnog majstora s Madagaskara Rakotomaharoa.

  • Na Zagreb Openu nastupaju još dvojica karlovačkih šahista. Trećekategornik Matija Žibrat je zasad imao upravo obrnut učinak – u prva dva kola poražen je od FIDE majstora Marina Ćosića te Rusa Gohsteina, da bi u trećem kolu s crnim figurama svladao četvrtokategornika Tomečaka. Junior Luka Sertić u prva je tri kola ubilježio tri poraza.

    Igra i kadet Oliver Živčić iz ŠK Duga Resa, koji je zasad upisao jedan remi i dva poraza.

    Turnir se igra u devet kola.

    KAŠonline

  • Odgovori