KAportal Plaški i Saborsko obnavljaju lokalne ceste: Novac stiže iz fonda namijenjenog za općine u kojima živi više od 5 posto pripadnika nacionalnih manjina | Karlovački informativni web portal

Plaški i Saborsko obnavljaju lokalne ceste: Novac stiže iz fonda namijenjenog za općine u kojima živi više od 5 posto pripadnika nacionalnih manjina

Plaški

Najsiromašnije općine u Karlovačkoj županiji, Plaški i Saborsko dobile su ukupno 606 tisuća kuna za svoje inrastrukturne projekte. Po pisanju OGportala, radi se o novcima dobivenim preko natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije za financiranje poboljšanja socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture.

Natječaj je rezultat sudjelovanja SDSS-a u Vladi Republike Hrvatske, a za cilj ima  razvoj nerazvijenih krajeva u kojima pripadnici nacionalnih manjina imaju više od 5 posto stanovništva. Na ovom natječaju odobreno je ukupno 80 projekata na području cijele RH.

Općini Plaški odobren je projekt “Pojačano održavanje više dionica nerazvrstanih asfaltnih i makadamskih cesta na području općine Plaški” u iznosu sufinanciranja ministarstva od 350 tisuća kuna,  dok će općina Plaški iz svojih sredstava 300 tisuća kuna čime će se asfaltirati više dionica asfaltnih i makadamskih cesta na području općine Plaški.

  • Općina Saborsko prijavila je projekt “Uređenje nerazvrstane ceste u naselju Lička Jasenica” te je odobreno sufinanciranje ministarstva u iznosu 256 tisuća kn. Valja reći da to nije jedini projekat, jer uz ovaj, te prije ostvareni projekt “Zaželi”, općina Plaški i DVD PLaški kandidirala projekt  Vatrogasnog doma na mjeru 741, u iznosu od čak 7,5 milijuna kuna, piše OGportal.

    KAportal.hr

  • Odgovori