KAportal Pivovara dobila novo skladište vrijedno 20,5 milijuna kuna - to je središnja investicija Heinekena Hrvatska u 2017. godini | Karlovački informativni web portal

Pivovara dobila novo skladište vrijedno 20,5 milijuna kuna – to je središnja investicija Heinekena Hrvatska u 2017. godini

Pivovara na Dubovcu ima novo skladište vrijedno 20,5 milijuna kuna, što je najveća i središnja investicija Heinekena Hrvatska u 2017. godini. Novo skladište za gotove proizvode završeno je u roku od sedam mjeseci i to prema principima “zelene gradnje”  što podrazumijeva smanjenje utjecaja na okoliš u svim fazama izgradnje, ali i korištenja same zgrade. To je, navode u korporaciji, i najnoviji doprinos tvrtke održivom poslovanju i zaštiti okoliša.

Energetski certifikat A+

Po riječima Valentine Belavić, direktorice Sektora lanca opskrbe u Heinekenu Hrvatska, po prvi put u Hrvatskoj primjenjena je metoda u kojem je iskop temelja 50 posto manji od uobičajenog, što je i pet tisuća tona manje zemlje na odlagalištima. Skladište je energetski učinkovito, ima certifikat A+, vanjski zidovi su od negorivog materijala koji se može reciklirati, krovni pokrov je izrađen od termoizolacijskih panela, dok je i LED rasvjeta energetski učinkovita. Skladište su projektirale i gradile domaće, karlovačke snage – biro Vinski i tvrtka AB gradnja.

 • Novo će skladište koristiti za gotove proizvode, uglavnom one iz portfelja Heinekena koji stižu iz uvoza za hrvatsko tržište. Unutrašnje je površine 5.200 četvornih metara, visine 11 metara i kapaciteta 7.000 paleta s proizvodima. Uskoro stižu i novi električni viličari, ekološki prihvatljiviji i sigurniji, dok će pivovara dobiti i punionicu baterija električnom energijom.

  Grad podrška investitorima

  Na novoj investiciji Heinekenu Hrvatska je čestitao i karlovački gradonačelnik Damir Mandić, rekavši da je i Grad dao svoj doprinos ažurnim izdavanjem potrebnih dozvola.

  – Investicije koje nose nove tehnologije, nužno ne znače veći broj radnih mjesta. Ovo je i nama način i iskustvo kako u budućnosti biti podrška svim investitorima, kako razvijati i poticati lokalne gospodarstvenike da idu putem novih tehnologija, a onda i investicija, rekao je gradonačelnik.

  KAportal.hr

 • Jedan komentar

  1. Grad je brzo dao sve po0trebne dozvole, neka pivovara brzo da 1 000 000 kuna u sport!

   Hvala

   Lp

  Odgovori