KAportal U hrvatskoj verziji pljačkaške bande Pink Panther i Karlovčani - dolijali nakon eksplozije bankomata u Novigradu, "zaslužni" i za lanjsku u Karlovcu | Karlovački informativni web portal

U hrvatskoj verziji pljačkaške bande Pink Panther i Karlovčani – dolijali nakon eksplozije bankomata u Novigradu, “zaslužni” i za lanjsku u Karlovcu

U zrak je letio bankomata KABA-e na Dubovcu

Među trojicom uhićenih zbog sumnje u pljačku bankomata raznesenog eksplozijom u Novigradu, ima i Karlovčana, a jedan je u Karlovcu i uhićen.

Večernji.hr piše kako je policija vjeruje da se radilo o dugo planiranom napadu koji je, izvijestio je Bore Mršić, šef krim jedinice, izvršen plinom.

– U brzoj akciji policija je već isto jutro uhitila jednog od osumnjičenih Ivan K.  (47), a još jedan muškarac priveden je nekoliko sati poslije u jednom selu u zadarskom zaleđu. Oni su u četvrtak u Šibeniku ukrali automobil zagrebačkih registarskih pločica na koji su stavili ukradene riječke tablice. Eksplozivnom smjesom plina uništili su bankomat i ukrali pola milijuna kuna. No, vidjela ih je patrola. Nakon pljačke pobjegli su u Islam Grčki, bježali su prema Suhovarima. Policija im je ušla u trag i pritom uhitila jednog pljačkaša (47). U Akciju se uključio i helikopter MUP-a. Drugog provalnika Iliju J. (33), inače iz Karlovca, pronašli su u Murvici Gornjoj gdje se skrio u propust za vodu u polju. Policija je tamo pronašla ruksak s novcem. Treći osumnjičenik Igor Š. (31) uhićen je nešto poslije u Karlovcu. Policija otkriva da se radi o trojici serijskih pljačkaša te da su istu akciju napravili prošle godine na području Karlovca. U više država Europske unije sudjelovali su u teškim kriminalnim djelima. Povezani su s više kriminalnih skupina u Zadru, ali i u Srbiji. Proziva ih se hrvatskom verzijom srpske pljačkaške bande Pink Panthera, navodi Večernji.

  • Dodaje da postoje indicije da su odgovorni i za druga kaznena djela, te da su ranije prijavljivani i optuživani za slična kaznena djela.

    – Oni su zasigurno povezani s krim miljeom u Zadru i Srbiji. Policajac je pucao u zrak, a pri uhićenju korištene su palice, sprej i lisice. Prilikom uhićenja osumnjičeni je fizički napao policajca. Raspolažemo s čvrstim saznanjima da su prilikom bijega pastirima nudili pozamašne svote novaca za pomoć – doznajemo iz policije. Osumnjičenima prijeti kazna do osam godina zatvora, donosi Večernji.hr.

    KAportal.hr

  • Odgovori