KAportal Predstavljamo sudionike PickUp Festivala: U petak užitak za glazbene sladokusce uz niz sjajnih bendova | Karlovački informativni web portal

Predstavljamo sudionike PickUp Festivala: U petak užitak za glazbene sladokusce uz niz sjajnih bendova

Holographic Human Element, foto: Milos Zvicer
Holographic Human Element, foto: Milos Zvicer

Kada su glazbeni festivali u pitanju uvijek je nezahvalno davati prednost jednom danu nad ostalima. I na PickUp Music Festivalu svaki će dan privući svoje fanove, svaki nosi svoje zanimljivosti, no ako bi morali odabrati glazbeno, recimo to tako, najzanimljiviji dan, onda bismo “glasali” za drugi dan festivala, odnosno petak.

U 19,30 sati za ugodno zagrijavanje poslužit će mladi karlovački rock bend Slobodan ulaz. U posljednje vrijeme malo pritajeni, očito se vraćaju na svirke, što svakako veseli. Slijedi zagrebački alt-rock bend Penny Lane, koji su Karlovčani također imali prigodu već čuti na KAbini – bila je to jedna od najposjećenijih večeri u prošloj sezoni i bit će zanimljivo čuti Penny Lane u drugačijim okolnostima, na otvorenom i na većoj pozornici. Isto vrijedi i za riječki Kraj Programa, vrlo simpatičan i kvalitetan bend iz “grada rocka” koji svoju rock okosnicu nadograđuje, ovisno o trenutku, ili popom ili punkom.

Između ova dva benda zasvirat će jedan od najzanimljivijih gostiju festivala, travnički (BiH) Holographic Human Element. Svojom eksperimentalnom post rock/new age glazbom privukli su veliku pozornost i predstavljaju jedan od najhvaljenijih demo bendova u regiji, čiju svirku u petak nikako ne smijete propustiti.

  • Pred kraj večeri slijede i nastupi dva najjača imena – najjačeg domaćeg imena i najjačeg gosta festivala općenito. Iako je i takve odrednice malo nezahvalno postavljati (pored jednako vrijednih Udrigrounda kada je u pitanju lokalna i Debelog Precjednika kada je u pitanju hrvatska scena), karlovački Soul Radio nizom je vrijednih priznanja na festivalima i natjecanjima diljem Hrvatske, zaključno s osvajanjem HGF-a, pokazao i dokazao da je trenutačno najpotentniji bend na lokalnoj sceni. Špica večeri svakako će, pak, biti nastup jednog od većih imena hrvatske scene, Elementala, čiju glazbu za one (vrlo rijetke) koji ih nisu čuli najbolje možemo opisati kao hip-hop s primjesama – svega.

    Za one koji ni tada neće biti umorni i iscrpljeni, do sitnih sati slijedi zabava uz rock obrade riječkog benda PleteRI.

    A kako drugi dan festivala najavljuje naš Soul Radio pogledajte ovdje.

    KAportal.hr

  • Odgovori