KAportal Petračić prozvao gradsku upravu zbog "slučaja Bohinjska": Tamo netko može smrtno stradati, a vi se loptate sa ženom u nevolji! | Karlovački informativni web portal

Petračić prozvao gradsku upravu zbog “slučaja Bohinjska”: Tamo netko može smrtno stradati, a vi se loptate sa ženom u nevolji!

Nakon teksta na KAportalu o problemima stanara Bohinjske ulice s oborinskim vodama (link), te odgovora iz gradske uprave iz koje poručuju da su za zahvat koji se upravo izvodi nadležne Hrvatske vode (link), sad je pak reagirala Nezavisna lista Naš Karlovac, odnosno nezavisni vijećnik Davor Petračić koji je uvidjevši na terenu problem, zaključio da bi u slučaju da se ponovi poplava iz 2014. i 2015. moglo doći i do gorih posljedica nego što je materijalna šteta.

Petračićevo priopćenje prenosimo u cijelosti…

Kao da gospođa Dujić ne stanuje u gradu Karlovcu, pa nek se obraća Hrvatskim vodama…. to bi bio zaključak efikasnosti gradske uprave.

 • Naravno da dogradonačelnik Mrzljak odmah svojim nepogrešivim negativnim političkim instinktom odmah udara nemoćnu gospođu tamo gdje možda postoji trunka njezine slabosti, pa ja moram dodati da gospodin Mrzljak vjerojatno ne zna da nije plavila samo gospođa Dujić, nego više zgrada u dom dijelu, čak i prizemlje višestambene zgrade. Tamo plavljenje ne dolazi postepeno kao od Korane ili Kupe nego naglo i dramatično tako da u roku od pola sata može se desiti da se u sred noći davite u spavaćoj sobi svog prizemlja dok se gospodin Mrzljak baškari na svojoj uzvisini u Mahičnom ili tamo negdje od kud već je.

  Treba zamisliti takvu situaciju, legneš se u kišnom periodu u svoj krevet, pospremiš djecu i legneš spavati baš u noći kada na već danima namočenu zemlju padne noćna obilna oborina, a oborinske se vode sjure sa brda kozjače (jer zemlja više ne upija) u tu malu udolinu gdje se nalazi tih nekoliko kuća i zbog neadekvatno izvedene oborinske odvodnje, počinje se gomilati voda kada naleti na branu koja je visine barem 3 metra, dakle skoro viša od kuće gospođe Dujić…..

  Davor Petračić

  Pa ti odi mirno spavati , a možeš se probuditi grcajući u vodi koja naglo nadire, struje je nestalo, djeca vrište….. traži djecu, onako u panici i mokar već do pasa ako uspiješ izaći van kuće i dokopati se vanjskih stepenica koje vode u donekle sigurnije potkrovlje…. I Vi gospođu šaljete u Hrvatske vode neka se bori sa administracijom!

  Sramota! Upravo Grad Karlovac je kriv što je to područje i dan danas u prostornim planovima naznačeno kao građevinsko područje a u stvarnosti predstavlja opasnu retenciju koja se ubrzano puni bujičnim vodama! Umjesto da gospođi Dujić ponudite pravednu otkupninu ili joj na drugom, sigurnom mjestu izgradite kuću vi ju ucjenjujete nekakvim legalizacijama koje su obični banalni birokratski korak! Sramota !

  Bijesan sam jer već ove jeseni netko može tamo na smrt stradati a vama je to samo puka zaj…ancija loptanja s ubogom ženom u nevolji! Ovo potencijalno i vrlo lako može biti ubojstvo sa predumišljajem i nadam se da neću morati podnositi takve prijave. Upravljanje gradskim problemima niti je jednostavno, treba znati određivati prioritete, niti je zajebancija, niti je ucjenjivanje i plašenje svojih građana samo da bi odustali od svojih zahtjeva i punog prava da se takvi problemi promptno riješe, a problemi se moraju promptno rješavati a ne gurati pod tepih, kaže Petračić.

  KAportal.hr

 • Odgovori