KAportal Vijećnik Davor Petračić o neplaćanju komunalne naknade i stranačkom uhljebljivanju: Doba općeg sljepila i amnezije | Karlovački informativni web portal

Vijećnik Davor Petračić o neplaćanju komunalne naknade i stranačkom uhljebljivanju: Doba općeg sljepila i amnezije

 

foto ilustracija

Nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Karlovca napisao je zanimljiv osvrt o aktualnoj situaciji u zemlji koju je povezao i s lokalnom problematikom neplaćanja komunalne naknade u Zvijezdi te stranačkim zapošljavanjima.

Radi interesa javnosti, Petračićev osvrt prenosimo u cijelosti…

– U stvari, nemam pravi odgovor na konstataciju u naslovu jer je to jednostavno trenutni fenomen društva u kojem se nalazimo zahvaljujući nama samima.

 • Počevši od države gdje Slovenci stalno govore o potrebi implementacije na moru a naši uporno zaboravljaju zapitati što je sa implementacijom na kopnu ?

  Karamarko neki dan izjavljuje da mu treba još ova godina za jedan projekt pa da riješi egzistencijalno pitanje svoje djece, pa će se tek onda moći ponovno početi baviti politikom. U stvari Karamarko ima Sveti gral hrvatskog uspjeha u svojim rukama a ne želi ga otkriti svekolikoj javnosti. Sa jednim poslom osigurati će svojoj djeci sigurnu budućnost !!? Možemo se samo zapitati da li je to možda provizija od konačne preprodaje INA-e ili možda ček HEP-a ili neke druge tvrtke o kojoj odlučuje upravo HDZ ili nekakvi rikverc iz jedne od bivših afera za koju je prestao interes javnosti? To o osiguravanju egzistencije za vlastiti pomladak ostalo je nezapaženo u sjeni izjave o njegovom mogućem vraćanju na političku scenu što je očito javnosti mnogo važnije od nevjerojatnog i planiranog bogaćenja u kratkom vremenu. E da mi je Karamarkova pamet… (naravno da ne)

  Plitvice, taj biser naše države koji je u zadnje vrijeme dobrano potamnio prvo zbog nepravednog pritiska radi povećanog broja gostiju (daj Bože da ih je još više) a onda i zbog evidentne apartmanizacije Plitvica i izljevanja turističkih fekalija kroz krške jame i putem potoka u sama zaštićena jezera, a sve to rješivo je u mjesec dana principijelnom i od politike oslobođenom građevinskom inspekcijom.

  I zadnje Milinovićev istup koji je politički uvijeno otkrio svu bijedu i nemoral partijskog kadroviranja unutar HDZ-a.

  Davor Petračić

  Ono što je meni nevjerojatno je činjenica da mediji tumače taj potez HDZ-ovog ministra Ćorića kao demokratski, a natječaj transparentnim iako su svi kandidati bili dirigirani i dogovoreni unutar HDZ-a a izabran onaj koji je po volji Zagreba. U stvari, kraće rečeno, i pored nekoliko kandidata natječaj je bio HDZ-ovski klasično namješten, ali ovog puta bez uvažavanja ličkog župana.

  Kako na državnom, tako i na lokalnom nivou ostaju nevidljivi i nezapaženi potezi novog gradonačelnika i njegove HDZ matice gdje prvo javno obeća da neće zapošljavati po gradskim tvrtkama, a onda odbačenog, ali uhljebno zaslužnog HDZ-ovog kadra iz županije zaposli u gradskoj tvrtki Vodovod i kanalizacija…

  Donesu (HDZ) prostorni plan „Zvijezda“ i odmah ga drastično prekrše rušenjem zgrade koju je HDZ kupio kao svoj novi dom, preko puta također srušenog doma JNA. A zgrada je u planu bila predložena za zaštitu kao kulturno dobro i nikako nije bila predviđena za uklanjanje. Da bi stvar bila još perverznija, provjerom popisa obveznika „lokalnog poreza“, odnosno komunalne naknade, vidljivo je da HDZ-a tu nema, odnosno ne plaća obaveznu komunalnu naknadu kao i ostali sugrađani i tvrtke.

  U gradu Karlovcu, odnosno posebno u Zvijezdi vlada prava epidemija neplaćanja komunalne naknade. Na primjer hotel Central koji bi trebao mjesečno inkasirati oko 5.000 kn u gradsku blagajnu, istu ne plaća, a ne plaća ju iz jednostavnog razloga što rješenja Grada Karlovca niti nema. I to nikoga nije briga iako svi mi građani onda plaćamo umjesto vlasnika koji stalno nešto obećava i traži a ništa još konkretno nije napravio, što više, hotel Central izgleda sve derutnije odnosno zapuštenije.

  Objašnjenje vladajućih je da je hotel ruševan iako svi znamo da to nije, i opet ništa – čisto sljepilo a nakon kratkog vremena i totalna amnezija…

  Davor Petračić, nezavisni vijećnik Grada Karlovca

   

 • 3 komentara

  1. U izostanku poreza na nekretnine komunalna naknada je jedini namet koji bi stimulativno djelovao na svakog vlasnika nekretnine u Zvijezdi da ju stavi u funkciju i u tome podržavam Davora. Najbolji primjer je vlasnika Centrala kome se ne žuri u investicije, jer ga držanje Centrala “u leru” ništ ne košta.

  2. O Bože. Kako si blizu.
   To je tvoja struka,
   Daj razmisli.

  3. Pošteni građani plaćaju komunalnu naknadu.

  Odgovori