KAportal Petračić: Karlovac ne može napredovati zbog hobotnice nepotizma i korupcije, vrijeme je da joj podštucamo krakove | Karlovački informativni web portal

Petračić: Karlovac ne može napredovati zbog hobotnice nepotizma i korupcije, vrijeme je da joj podštucamo krakove

– Grad Karlovac nije poznat po monogočemu van granica ali je nažalost postao poznat po političkoj i koruptivnoj hobotnici. Glavni problem što ne napredujemo je ta hobotnica, simbol nepotizma i korupcije, politike koja se bavi sama sobom a ne stvaranju boljih uvjeta za život i rad, rekao je Davor Petračić, nezavisni kandidat za gradonačelnika Karlovca i nositelj liste Za naš Karlovac, na tiskovnoj konferenciji, svojem zadnjem obraćanju javnosti uoči izbora u nedjelju.

Kako kaže, hobotnica obuhvaća i poslovni svijet, stvorila je balon u kojem određene tvrtke rade intenzivnije i nelojalna su konkurencija ostalima.

– U bivšoj državi ste mogli biti direktor jedino ako ste bili član partije a danas je gore. Ne možete biti ništa ako niste član ili nemate poznanstvo u politici. Mi to mislimo mijenjati, kaže Petračić.

 • Osvrnuo se na gradske tvrtke koje po njemu preplaćuju usluge. Vodovod plaća dva milijuna kuna godišnje Inkasatoru za fakturiranje, dok Petračić smatra da to košta 300 do 400 tisuća kuna. Slično je i sa Čistoćom.

  – Zato novac ne ide u bitne projekte, 2,8 milijuna kuna trošima na nadzorne odbore zato da politička hobotnica može živjeti. Misija je da joj podštucamo krakove i na taj način ukinemo dodatne izvore prihoda jednoj stranci. Zašto smo u 10 godina izgubili 10 milijuna kuna za parking umjesto da smo ukinuli koncesiju na vrijeme i izgradili za taj novac vrtić i riješili problem s nedostatkom mjesta. Ne rješava se kriminal u Gradskoj knjižnici gdje se dogodila pljačka, ne rješavamo kriminal u MO Gradac, tome je uzrok politička koruptivna hobotnica, dodaje Petračić.

  Smatra da je vrijeme da se situacija u gradu stubokom promijeni i da se krene stvarati dobra klima za povećanja standarda građana.

  – Idealan je trenutak da HDZ evoluira iz jedne stranke koja ne priznaje tuđa mišljenja u demokratsku stranku, a to može samo ako ode u oporbu, rekao je Petračić.

  Petračić odgovorio na prozivanja iz Hrvatskih voda

  – Hrvatske vode su državna tvrtka koja nema koegzistentnu politiku prema obrani od poplava grada Karlovca. Karlovac je bio prvi na listi prioriteta a to više nije, ne znam iz kojeg razloga, političkog ili nečeg drugog, ustvrdio je nezavisni kandidat za gradonačelnika Davor Petračić koji je danas odgovorio na dopis Hrvatskih voda iz kojih su ga prozvali nestručnim za ovu problematiku, te kako projekt obrane od poplave koristi u predizborne svrhe.

  – Zanima me da se  pojavi imenom i prezimenom projektant za postojeći projekt, pa da znamo tko je odgovoran. Oni u planu imaju gradnju nasipa u četiri godine, i onda tek na kraju čvorište Brodarci. Grade nasipe uz lijevu obalu Kupe do Rečice što je katastrofalno jer će smanjiti korito rijeke i povećati poplavne vode, smatra Petračić.

  Kako kaže, da se ovo zaključi nije potrebna stručnost nego logika.

  KAportal.hr

 • 3 komentara

  1. Točno tako. Nekad je trebala partijska knjižica da bi bio direktor, a sad bez nje ne možeš biti niti čistač.

  2. Jedino što će nakon ovih izbora biti podštucano to su krila gospodina Petračića, HDZ će dobiti ove izbore i za gradonačelnika i za župana i to je činjenica. Hobotnica će i dalje širiti pipke po Karlovcu, a mladi će odlaziti. Baš ti mladi koji odlaze iz Karlovca nisu birači HDZa i zato će HDZ iz godine u godinu imati sve veći i veći postotak u Karlovcu i državi. Još više će krila biti podštucana HNSu i najviše MOSTU i Andrijaševiću koji neće skupiti ni 5 % glasova jer bi od njega bolji gradonačelnik bila i moja pokojna baba koja nije znala ni čitati ni pisati? Eto to su činjenice, živi bili pa vidli rezultate ovih izbora.

  3. Petračiću, večeras sam završio na skupu HDZ-a u Dugoj Resi.Zaključak:Ili milom ili silom.Sada je jasno da situaciju iz Sabora moraju prenjeti dolje.Kojem se Bogu to oni mole?

  Odgovori