KAportal Petero najljubaznijih dugoreških vozača dobilo priznanja i prigodne nagrade - Bili su najbolji od 127 kontroliranih | Karlovački informativni web portal

Petero najljubaznijih dugoreških vozača dobilo priznanja i prigodne nagrade – Bili su najbolji od 127 kontroliranih

Policijska postaja Duga Resa u suradnji s Auto klubom Duga Resa i Gradom Duga Resa drugu godinu zaredom provela je akciju pod nazivom Dan ljubaznosti u prometu. Ovogodišnja priznanja i prigodne nagrade za najljubaznije vozače danas su dobili Ivica Radočaj, Martin Petrčić, Dinka Furedek, Martina Protulipac i Ana Božić koja je inače i ravnateljica dugoreškog Dječjeg vrtića, pa je i na ovaj način vlastitim primjerom pokazala kako treba paziti na najmlađe u prometu.

Prema riječima načelnika PP Duga Resa Daria Horvatića, tijekom akcije pratilo se kako se vozači ponašaju u prometu, a posebno se obraćala pozornost na ponašanje vozača i pješaka kod pješačkih prijelaza. Akcija je provedena u rujnu i ukupno je vizualno prekontrolirano 127 vozača, a dodatnim pregledom evidencija, danas nagrađeni vozači obzirom da nemaju evidentiranih nikakvih prometnih prekršaja dobili su i čestitke od načelnika Horvatića uz iskrene želje da tako i ostane i u budućnosti.

U akciji su sudjelovali i učenici dugoreške Srednje škole koji su smješteni u Učeničkom domu, istaknuo je tajnik Auto kluba Ivan Benković, te zahvaljujući Gradu i PP Duga Resa na uspješnoj suradnji pojasnio je kako je ove godine, nakon što su lani probili led, bilo puno lakše organizirati navedene aktivnosti.

  • – Ovo je hvale vrijedna akcija koju je inicirala policija u suradnji s Auto klubom, a mi je podržavamo, jer smatramo da ste primjer kako se u prometu može dobro funkcionirati. Kao što je čistoća i uređenost grada ogledalo svih građana tako je i ponašanje u prometu ogledalo svih sudionika bilo da su vozači ili pješaci. Pokazali ste da ste kulturni vozači koji poštuju druge sudionike u prometu, a nadam se da će vaše aktivnosti utjecati i na ostale, koji bi trebali korigirati svoje prometno ponašanje – kazao je dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar te čestitao nagrađenim vozačima.

    U neformalnom druženju raspravljalo se o nekim prometnim problemima u Dugoj Resi, nedostatku parkirališnih mjesta, potrebi postavljanja dodatne prometne signalizacije, kontroli brzine vozila. Gradonačelnik Boljar najavio je buduće radove na rekonstrukciji prometne infrastrukture u središtu Duge Rese, za koje se priprema Grad u naredne dvije godine, a koji će među ostalim obuhvatiti postavljanje semafora, odnosno radara upozorenja te pojačanu rasvjetu na dva prijelaza koja sjeku Riječku cestu, a sve kako bi se povećala prometna sigurnost.

    KAportal.hr

  • Odgovori