KAportal U petak počinje FUSE - novi karlovački međunarodni filmski festival, prijave stizale iz cijelog svijeta | Karlovački informativni web portal

U petak počinje FUSE – novi karlovački međunarodni filmski festival, prijave stizale iz cijelog svijeta

Ovog petka počinje novi karlovački filmski festival. Kinoklub Karlovac organizator je nove međunarodne filmske manifestacije pod nazivom FUSE_Film Under Severe Experiment, na kojoj će posjetitelji moći uživati u kratkometražnim igrano-eksperimentalnim filmovima mladih autora u natjecateljskom programu iz cijelog svijeta. Festival je namijenjen stvaralaštvu autora od 18 do 29 godina te je poseban fokus na studentskom filmu.

Na festival je pristigla 71 prijava iz cijelog svijeta, a stručni žiri odabrao je 23 filma koji će se natjecati za pet nagrada.

Sve počinje u petak u 11 sati radionicom analogne fotografije, a svečano otvaranje festivala bit će održano na Maloj sceni Hrvatskog doma u petak u 20 sati. Nakon otvaranja, uslijedit će projekcija dugometražnog igrano-eksperimentalnog filma ”Transmania”, koji je rezultat trogodišnjeg rada petnaest redatelja (Dalibor Matanić, Sonja Tarokić, Hana Jušić, Bobo Jelčić, Zvonimir Jurić, Vlatka Vorkapić, Jasna Zastavniković, Filip Šovagović, Ivan Salaj, Sara Hribar, Tanja Golić, Petar Orešković, Stanislav Tomić, Edi Mužina, Ivan Sikavica). Za koncept filma zadužen je David Lušičić, arhitekt, samostalni umjetnik i multimedijalni ekspert za audiovizualne umjetnosti, a na samom konceptu radio je više od četiri godine. Posjetitelje očekuje jedno vrlo neobično filmsko iskustvo jer svaki redatelj nastavlja priču prethodnog redatelja na temelju pogledane posljednje od pet minuta.

  • U subotu će svi zainteresirani besplatno moći pogledati sve prijavljene filmove i to u dvije natjecateljske projekcije na Maloj sceni HD. Prva traje od 11 do 12:30 sati, a druga od 15 do 16:30 sati.

    Festival završava u subotu navečer, s početkom u 21 sat, na trgu Aquatike, gdje će nakon dodjele nagrada koncert održati mlada osječka glazbenica Aklea Neon.

    KAportal.hr

     

  • Odgovori