KAportal Petak obiluje sportskim uzbuđenjima, zanimljivim predavanjima i natjecanjima, dobrim svirkama, tu je i mjuzikl... | Karlovački informativni web portal

Petak obiluje sportskim uzbuđenjima, zanimljivim predavanjima i natjecanjima, dobrim svirkama, tu je i mjuzikl…

Karlovački petak prepun je događanja, a sve kreće već ujutro s jednim zanimljivim natjecanjem te vrijednim predavanjem i izložbom. Na terasi Trgovačko-ugostiteljske škole u 11:30 kreće Junior Barmen Cup – najbolji mladi barmen majstori iz cijele Hrvatske natjecat će se u dvije kategorije, a svi mogu svratiti i pogledati njihovu umješnost te kušati ukusne koktele. U 12 sati je, pak, Međunarodni dan arhiva, a u karlovačkom možete pogledati vrijednu izložbu “Karlovčani u Prvom svjetskom ratu kroz spise Državnog arhiva u Karlovcu” te prisustvovati predstavljanju knjige autorice prof. Dragice Gršić “Franjevci – učitelji u karlovačkim školama od sredine XVII. stoljeća do 1880. godine”.

U 18 sati zanimljivo je predavanje u Knjižnici za mlade. Moći ćete saznati više o tradicionalnom japanskom streličarstvu – Kyudo. Kyudo je ratnička vještina drevnog Japana gdje su luk i strijela bili primarno oružje na bojištu prije nego što je mač ili katana postao simbol japanskih ratnika. Predavač je Denis Štefok, jedan od začetnika Kyuda u Hrvatskoj.

Velika sportska uzbuđenja startaju u 19 sati uz 5. Karlovački cener – gotovo 1.500 atletičara i atletičarki sudjelovat će u atraktivnoj utrci središtem grada, a predvodi ih sjajni Kenijac Abel Kiber Rop. Nakon elitne utrke u 20 sati kreće utrka građana, otvorena za sve, a oko 21 sat rock zabava uz Nipplese.

  • Što se tiče sporta u 20 sati u ŠSD Mladost košarkaši Šanca u posljednjem kolu kvalifikacijske lige dočekuju Rudeš, a u isto vrijeme u Zorin domu počinje mjuzikl “Život za život” Umjetničke organizacije Kolba. Mjuzikl je posvećen životu poljskog redovnika, franjevca konventualca, fra Maksimilijana Kolbea, po kojem je ansambl dobio ime.

    Za kasne sate ostaje odlična svirka u Papa’s baru – Nukleus band ime je iza kojeg se krije vrsni glazbeni dvojac: Damir Šomen & Danko Krznarić. Početak svirke je u 23 sata.

    KAportal.hr

  • Odgovori