KAportal Pet "nepopravljivih" vozača dobilo zatvorske kazne - 36-godišnjak će se "hladiti" i zbog bijega s mjesta nesreće koju je skrivio pijan! | Karlovački informativni web portal

Pet “nepopravljivih” vozača dobilo zatvorske kazne – 36-godišnjak će se “hladiti” i zbog bijega s mjesta nesreće koju je skrivio pijan!

Davor Visnjic/PIXSELL

Pet vozača iz kategorije “recidivista”, odnosno ponavljača teških prekršaja u prometu ponovo je dolijalo na cestama u Karlovačkoj županij, pa su uz novčane kazne dobili one zatvorske.

Najdalje je otišao 36-godišnjak u Ogulinu koji je vozio pijan i bez obzira što mu je već prije izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilo. On je, kažu u policiji, prouzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom te se s mjesta događaja udaljio prije dolaska policijskih službenika i prije nego je izmijenio podatke s drugom oštećenom osobom. Policija ga je međutim brzo pronašla i uhitila, a nakon privođenja nadležni sud mu je izrekao novčanu kaznu od 12.000 kuna.

U gradu podno Kleka uhvaćen je i 64-godišnjak kako vozi tehnički neispravan automobil bez vozačke, s obzirom da nikad nije ni položio ispit. Unatrag tri godine on je pravomoćno kažnjen za počinjenje 14 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Nakon uhićenja i privođenja nadležni sud mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 dana i novčanu kaznu od 2000 kuna.

 • – Na području Ozlja 37-godišnjak je upravljao vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, a utvrđeno je i da je zbog ponavljanja istovrsnog prekršaja unatrag tri godine u dva slučaja već bio pravomoćno kažnjen. Vozač je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 20 dana, kažu u policiji.

  U Dugoj Resi u činjenju najtežih prometnih prekršaja uhvaćena su dva vozača koji su višestruki počinitelji prekršaja. U jednom slučaju radi se 31-godišnjaku koji je uslijed neprilagođene brzine i prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Upravo zbog upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom ovaj vozač je već ukupno devet puta pravomoćno kažnjen. On je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 dana. U drugom slučaju na području Duge Rese zaustavljen je 51-godišnjak kako upravlja lakim četverociklom pod utjecajem alkohola, a unatrag tri godine je u četiri slučaja zbog istih prekršaja pravomoćno kažnjen. Vozač je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 20 dana.

  – Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave karlovačke policijski službenici provodili su pojačani nadzor sigurnosti cestovnog prometa kojom prilikom su iz prometa isključili 34 vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola te utvrdili 79 prekršaja nepropisne brzine kretanja. Ujedno, sankcionirali su 40 sudionika zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 22 vozača koristilo je mobitel za vrijeme upravljanja vozilom na nedozvoljen način te su utvrđena 92 ostala prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 2,24 g/kg dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila na autocesti A1 bila 168 km/h, dodaju još u policiji.

  KAportal.hr 

   

   

 • Odgovori