KAportal Njegov pas mješanac izgrizao je maloljetnu susjedu, sada joj mora platiti 25.000 kn: "Jako me boljelo i bilo je mnogo krvi" | Karlovački informativni web portal

Njegov pas mješanac izgrizao je maloljetnu susjedu, sada joj mora platiti 25.000 kn: “Jako me boljelo i bilo je mnogo krvi”

Gotovo 25 tisuća kuna odštete morat će platiti mještanin Draganića svojoj maloljetnoj susjedi, žrtvi napada njegova psa mješanca kojega nije držao pod nadzorom. Općinski sud u Karlovcu je u svojoj nepravomoćnoj presudi procijenio odštetu za ozljede na 17.000 kuna, 7.000 kuna troškove postupka, te kamate na dosuđeni iznos.

Incident se dogodio još prije šest godina a nepravomoćno je okončan sada, pas je djevojci zadao jednu veću i tri manje rane donje polovice stražnje strane desne natkoljenice, te je zatražila pomoć u hitnoj službi Opće bolnice Karlovac, a kasnije i na psihijatriji, gdje je liječena nekoliko dana. Trpjela je strah, bol, trebala je tuđu pomoć, imala je smanjene životne aktivnosti, a ostali su joj i trajni fizički ožiljci. Vlasnik psa je tijekom postupka preminuo, no status okrivljenika, odnosno tuženika morao je preuzeti njegov sin, jer je on, utvrdio je sud, “univerzalni pravni sljednik, slijedom čega odgovara i za dugove svog pravnog prednika neovisno o vlastitoj odgovornosti”.

Kobnoga dana tužiteljica je sjedila na volanu bicikla kojim je upravljala njezina sestrična. Iz dvorišta je izletio pas i ugrizao je za nogu, oborio ih obje s bicikla i pale su u jarak. Sestrična je pokušala dignuti tuženicu no onda je pas napao i nju zagrizavši majicu koju je imala smotanu oko struka i strgnuo je, pa je pobjegla. Pas se okomio opet na tužiteljicu i nastavio je gristi za nogu.

  • – To je trajalo oko minutu i pol, onda je došao vlasnik, podigao me, a psa odgurnuo nogom. On je opet navalio, ali je uhvatio samo hlače, vlasnik ga je onda opet odgurnuo. Jako me boljelo i bilo je mnogo krvi – ispričala je djevojka rekavši i da je pas ranije znao biti agresivan lajući iza zatvorene ograde. Ovoga puta ograda je ostala otvorena.

    KAportal.hr

  • 2 komentara

    1. malo je i dobio.a i sudstvo je stvarno brzo,nakon 6 godina.

    Odgovori